Εστιάτορες Αττικής στο Πρώτο: Φαντάζεστε να μας κόψουν πρόστιμο για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού πελατών; (audio)

«Φαντάζεται κάποιος ότι εάν κάποιος πελάτης έρθει με πλαστό τιμολόγιο, θα επιβληθεί πρόστιμο στον επιχειρηματία της εστίασης επειδή δεν το ήλεγξε σωστά;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος των Εστιατόρων Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου, καθώς από την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου επιτρέπεται η είσοδος μόνο εμβολιασμένων ή ατόμων που έχουν νοσήσει, στους κλειστούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.

«Καταλαβαίνετε ότι αυτή η ιστορία δεν θα έχει τέλος», τόνισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα κάνουμε τους αστυνομικούς μπροστά στα καταστήματά μας, και δεν το θέλουμε αυτό».

Ο κ. Δαβερώνης ζήτησε τη συνδρομή της Πολιτείας, λέγοντας πώς εδώ και 18 μήνες οι περίπου 80.000 επιχειρήσεις της εστίασης που απασχολούν 400.000 εργαζόμενους – και μαζί με τον Τουρισμό αποτελούν τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας –ζουν σε κατάσταση σοκ, καθώς «η Πολιτεία ορίζει εάν θα είμαστε ανοικτοί ή θα κλείνουμε, εάν να λειτουργούμε με λιγότερο ή περισσότερο κόσμο». Εκτίμησε ότι με τα νέα μέτρα, οι επιχειρήσεις του κλάδου θα χάσουν πελάτες.

«Πρέπει να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων στα καταστήματα εστίασης, αλλά και η κυβέρνηση έχει κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στην εστίαση για να μην δούμε λουκέτα το επόμενο διάστημα», επισήμανε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος