Έργο πνοής για τους αγρότες το «Αρδευτικό δίκτυο Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου»

Την πρόταση για ένταξη του έργου «Αρδευτικό δίκτυο Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου» προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ, στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, υπέβαλε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης.

Οι αγρότες περίμεναν 25χρόνια να ξεκινήσει η υλοποίηση  του αρδευτικού δικτύου στην βορειοδυτική ζώνη της λίμνης Πολυφύτου. Ένα έργο που θα συμβάλλει στην αύξηση του εισοδήματος τους καθώς θα μειώσει δραστικά  το κόστος άρδευσης.

Πρόκειται για μια περιοχή περίπου 5.000 στρεμμάτων με καλλιέργειες λαχανικών και κρόκου. Το έργο είναι ζωτικής σημασίας  καθώς θα συμβάλλει στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης αλλά και στην επιστροφή των νέων στην περιοχή.

Στο έργο συμπεριλαμβάνεται και η μεταφορά νερού προς το γειτονικό αρδευτικό δίκτυο Σερβίων, έκτασης 24.000 στρεμμάτων, που λειτουργεί από το 1990 με άντληση νερού από την λίμνη Πολυφύτου ενώ προβλέπεται η κατασκευή φωτοβολταϊκής εγκατάστασης για τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος