Έρχεται μητρώο εμβολιασμών – Θα συνδέεται με τον ατομικό φάκελο υγείας (video)

Τη δημιουργία “μητρώου εμβολιασμών και τη διασύνδεσή του με τον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας” δρομολογεί το υπουργείο Υγείας. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη στο “Βήμα της Κυριακής”, ήδη φέτος έχουν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο σχεδόν ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας παραπάνω από πέρσι, κάτι πολύ σημαντικό ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.​

Το εθνικό σχέδιο δράσης για την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, υλοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και συνίσταται στην εξής πρακτική:  Όταν ένα παιδί ή ένας ενήλικας εμβολιάζεται, θα ενημερώνεται άμεσα ο ατομικός του ηλεκτρονικός φάκελος υγείας και σε περίπτωση εκδήλωσης μιας ασθένειας, ο θεράπων ιατρός – είτε ιδιώτης, είτε σε οποιαδήποτε Μονάδα Υγείας (νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας) θα γνωρίζει αν ο ασθενής έχει κάνει τα απαραίτητα εμβόλια ή όχι.

Επίσης,στο πλαίσιο της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης , ο οικογενειακός γιατρός θα υποδεικνύει τα εμβόλια και το χρόνο που αυτά πρέπει να γίνονται για να είναι όλοι θωρακισμένοι παιδιά και ενήλικες απέναντι στις ασθένειες, για τις οποίες υπάρχει δυνατότητα πρόληψης μέσω του εμβολιασμού.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Βήμα” επεσήμανε ότι θα διασφαλίζεται η επάρκεια των εμβολίων και πως στο Εθνικό Πρόγραμμα θα περιλαμβάνεται ο συστηματικός εμβολιασμός ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, όπως πρόσφυγες και μετανάστες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος