Επιβαρυμένη η επιδημιολογική εικόνα στην περιφέρεια-Το υψηλότερο ποσοστό θετικότητας στο Κιλκίς

Array

Ιδιαίτερα επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική εικόνα στην περιφέρεια, με τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας σε Κιλκίς, Λάρισα και Μαγνησία.

Ευρεία είναι η διασπορά νέων κρουσμάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, αντανακλώντας την εκρηκτική κλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας, τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό θετικότητας  στη Λάρισα είναι 2,12%, στη Μαγνησία  2,07% και ακολουθούν τα Γρεβενά με 1,96%, η Ροδόπη με 1,84% και η Ημαθία με 1,82%, ενώ τα σκήπτρα κρατάει το Κιλκίς με 2,26 %. Στο νοσοκομείο του Κιλκίς δεν υπάρχει πνευμονολόγος από τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν λειτουργεί ούτε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Με  427 νέα κρούσματα η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλίας, εξακολουθεί  να βρίσκεται στην πιο δεινή θέση , καταγράφοντας 150 περιστατικά ανά 100.000 κατοίκους.
Στο μεταξύ διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισαςνοσηλεύεται μία έγκυος γυναίκα 41 ετών, η οποία είναι νοσηλεύτρια του Τμήματος Αναισθησιολογίας στο ίδιο νοσοκομείο.
Διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ενώ δεν είχε κάνει καμία δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Στη Μυτιλήνη, καταγράφεται η πρώτη περίπτωση στέρησης μισθού σε κληρικό, ο οποίος αρνήθηκε να εμβολιαστεί και επιπλέον προέτρεπε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Την επιβολή ποινής στον κληρικό επέβαλε ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, ο οποίος με επιστολή του προειδοποιεί τους ανεμβολίαστους κληρικούς ότι θα τεθούν σε αργία, εάν σε μία εβδομάδα δεν εμβολιαστούν.
Επιβαρυμένη είναι η επιδημιολογική κατάσταση και στον Βόλο, με τις νοσηλείες να παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και χωρίς διαθεσιμότητα σε κρεβάτι στις ΜΕΘ.

Λουκέτο για μία ημέρα ετοιμάζονται να βάλουν τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας, ως απάντηση των καταστηματαρχών στα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΠΑΥΛΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΑΚΙΡΗ,ΜΑΝΙΑ ΓΚΟΥΣΙΑΡΗ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ, ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος