Επίθεση ουκρανικών μη επανδρωμένων ταχύπλοων σε ρωσικό πλοίο που φρουρούσε τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream (video)

ΜΟΣΧΑ – Ουκρανικές δυνάμεις, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα σκάφη, προσπάθησαν να βυθίσουν ένα ρωσικό πλοίο που τροφοδοτεί τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, 140 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τρία drones του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού, μη επανδρωμένα ταχύπλοα, επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στο ρωσικό πολεμικό πλοίο «Ivan Hurs» στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου του ρωσικού υπουργείου, το ρωσικό πολεμικό πλοίο προστάτευε τους αγωγούς φυσικού αερίου «Turkey Stream» και «Blue Stream», που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία, καθώς και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναφέρει το Reuters.

«Όλα τα εχθρικά ταχύπλοα καταστράφηκαν από τον τυπικό οπλισμό του ρωσικού πλοίου, 140 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βοσπόρου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Τονίζεται ότι η επίθεση αποτελεί δικαιολογία για την επέκταση των αμυντικών μέτρων της Ρωσίας.

«Το πλοίο «Ivan Hurs» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζει να εκπληρώνει τα καθήκοντά του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε επίσης βίντεο από την επίθεση στο αναγνωριστικό πλοίο πληροφοριών του στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Ivan Kurs», που σημειώθηκε 140 χιλιόμετρα από τα στενά του Βοσπόρου.

Το βίντεο δείχνει ένα μη επανδρωμένο σκάφος του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού που οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές και το ναυτικό έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αρκετές φορές σε επιθέσεις σε ρωσικούς στόχους στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και στο λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Το πλήρωμα του ρωσικού πλοίου εκτόξευσε βαριά πολυβόλα των 14,5 χλστ. με τα οποία απωθήθηκε η επίθεση.

Αυτό το μη επανδρωμένο ταχύπλοο χρησιμοποιείται στον πόλεμο ως επιθετικό πλοίο, έχει μήκος 5,5 μέτρα, έχει ακτίνα έως 400 χιλιόμετρα, αυτονομία εργασίας έως 60 ώρες, μπορεί να μεταφέρει έως και 200 ​​κιλά φορτίου και κοστίζει περίπου 250.000 δολάρια.

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs 25.05.2023, Βίντεο: Daily Mail

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος