Επίθεση αυτοκτονίας στην πρεσβεία της Κίνας στο Κιργιστάν – Νεκρός ο καμικάζι

Καμικάζι που οδηγούσε παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε το πρωί μπροστά από την πρεσβεία της Κίνας στο Μπισκέκ, πρωτεύουσα του Κιργιστάν, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

“Μόνο ο καμικάζι είναι νεκρός, φρουροί ασφαλείας τραυματίστηκαν”, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζενίς Ραζάκοφ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται, όλοι τους Κιργίζιοι, μέλη του προσωπικού της πρεσβείας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, κανείς δεν φέρει βαριά τραύματα.

Πηγή στην αστυνομία του Μπισκέκ ανέφερε ότι ένα ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε μια πόρτα της πρεσβείας πριν ανατιναχθεί στο κέντρο του κτιριακού συγκροτήματος, κοντά στην κατοικία του πρεσβευτή.

Άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας διευκρίνισε ότι “εκρηκτικός μηχανισμός” είχε τοποθετηθεί μέσα στο αυτοκίνητο.

Κάτοικοι του Μπισκέκ είπαν ότι από την έκρηξη σείστηκαν σπίτια και έσπασαν τα τζάμια.

Μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Κίνας και της πρεσβείας των ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά, απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις, ανακοίνωσε η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων.

Φτωχή χώρα της κεντρικής Ασίας, το Κιργιστάν συνορεύει με την Κίνα, έχει πληθυσμό στην πλειονότητά του μουσουλμανικό και μακρά ιστορία πολιτικής αστάθειας και καταπολέμησης ριζοσπαστών ισλαμιστών.

Οι αρχές ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη χώρα και συχνά ανακοινώνουν ότι απέτρεψαν επιθέσεις υποκινούμενες από το ΙΚ.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: RT

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος