Επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα-Με προϋποθέσεις η διά ζώσης εκπαίδευση

Αρχίζει  σταδιακά από αύριο Δευτέρα 4/10/2021 η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με τα αμφιθέατρα των σχολών να ανοίγουν για την διά ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών.
Όσα ΑΕΙ θα ανοίξουν τις πύλες τους, θα εφαρμόσουν ειδικά μέτρα, βάσει του νέου πρωτοκόλλου λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ωστόσο  το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, το ΠΑΜΑΚ, το Ιόνιο πανεπιστήμιο και  το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ανακοίνωσαν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, προκειμένου να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό, το οποίο θα διενεργεί τους ελέγχους για τον εμβολιασμό και τα τεστ των φοιτητών και του προσωπικού.
Το πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού τόσο των φοιτητών, όσο και των καθηγητών αποτελεί ενθαρρυντικό παράγοντα, για την επιστροφή στην δια ζώσης διδασκαλία.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, προβλέπεται ότι το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές, όταν προσέρχονται στα Πανεπιστήμια, οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις:
Να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για Covid-19, τον οποίο έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορονοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη χρήση των self tests, με τα οποία βεβαιώθηκε πάνω από το 90% των κρουσμάτων στα σχολεία.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων, η Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμοστεί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος