Επιστήμονες σε ρόλο stand up comedian (Video)

Μπορεί η επιστήμη να παρουσιαστεί αλλιώς; Η ομάδα Science Reactors έρχεται να μας εξηγήσει δύσκολα επιστημονικά θέματα με χιούμορ. Νέοι ταλαντούχοι επιστήμονες, με πάθος για την ίδια την επιστήμη ανεβαίνουν στη σκηνή μετατρέποντας πολύπλοκα επιστημονικά θέματα σε απλές ιστορίες γεμάτες χιούμορ. 

Τι γίνεται όταν δεν υπάρχει χημεία με την Χημεία; Πώς ένα δυαδικό υπολογιστικό σύστημα μπορεί να παραμορφώσει ευχάριστα την ανθρώπινη καθημερινότητα; Μπορεί το παραμύθι της κοκκινοσκουφίτσας με τον κακό λύκο να μας διδάξει κατι που δεν είχαμε σκεφτεί;

Οι Science Reactors δημιουργήθηκαν το 2014 από την Ελένη Γραμματικοπούλου που ασχολείται με την επικοινωνία της επιστήμης τα τελευταία 30 χρόνια. Στόχος της ομάδας είναι το άνοιγμα της γνώσης στο ευρύ κοινό με έναν τελείως αντισυμβατικό τρόπο μέσω των δράσεων standup science & science on stage. Συμμετέχουν σε επιστημονικά φεστιβάλ, TedX, Βραδιές του Ερευνητή και δίνουν τις δικές τους παραστάσεις αποδεικνύοντας πώς το χιούμορ είναι το καλύτερο όχημα για τη διάδοση της επιστήμης, η οποία είναι η καλύτερη ασπίδα για την μια ενεργή και ενημερωμένη κοινωνία.

Το χιούμορ είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να μεταδώσεις τη γνώση, γιατί δημιουργεί μια «έκπληξη» στον εγκέφαλο που τραβά την προσοχή του ακροατή, ανέφερε στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 ο Κωνσταντίνος Περιστέρης, γυναικολόγος και μέλος της ομάδας Science Reactors. Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει 80 και πλέον παραστάσεις live και διαδικτυακά.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=CG_pEM5ydxk[/embedyt]

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΤΖΙΩΝΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος