Επισκευές στο κτήριο του 21ου δημοτικού σχολείου στην Λάρισα

Σε κοντινό σχολικό συγκρότημα, σε απογευματινή βάρδια και για τρεις εβδομάδες μετακινούνται οι μαθητές του 21ου δημοτικού σχολείου της Λάρισας, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο σχολικό κτήριο, που υπέστη ζημίες από τον σεισμό του Μαρτίου.

Οι επισκευές διαρκούν περισσότερο από ότι είχαν αρχικά υπολογιστεί. Οι επισκευές είχαν ξεκινήσει εγκαίρως, παραδέχεται ο Δημήτρης Παπαποστόλου, πρόεδρος των εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας. Ωστόσο, «οι ζημίες ήταν μεγαλύτερες και σοβαρότερες από ότι αρχικά είχαν εκτιμηθεί από τους αρμόδιους μηχανικούς και οι εργασίες παρατείνονται και οι μαθητές θα μετακινηθούν στο όμορο 9ο δημοτικό σχολείο».

Σημειώνεται ότι τα δομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το σχολικό κτήριο μετά τον σεισμό ή θα επισκευάζονταν ή έπρεπε να αφεθούν με επιφανειακές διορθώσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Η απόφαση του δημάρχου για μετακίνηση των μαθητών έως το τέλος Σεπτεμβρίου, σε απογευματινή βάρδια προκάλεσε αντιδράσεις εκ μέρους μερίδας των γονέων. Ο κ. Παπαποστόλου εστιάζει το ενδιαφέρον του στο αν θα υπάρχει σχολαστική καθαριότητα στην αλλαγή της βάρδιας στο 9ο δημοτικό. Επίσης αναφέρεται στην εικόνα της οπτικής του εσωτερικού των σχολείων, που δεν είναι αισθητικά ευχάριστο για τους μαθητές.  Η πρόταση του κ. Παπαποστόλου για μετακίνηση και 20ήμερη στέγαση των μαθητών στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Λάρισας, σημαίνει ότι οι γονείς θα πρέπει να διανύουν διπλάσια απόσταση από ότι για το 9ο δημοτικό σχολείο και μάλιστα εκτός κέντρου πόλεως.

Στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής οι ζημίες έχουν αποκατασταθεί και η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά την Δευτέρα.

Την ίδια ώρα το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και της αστυφιλίας προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία τμημάτων απομακρυσμένων σχολείων, με αποτέλεσμα να κλείνουν κάποια τμήματα λυκείων και νηπιαγωγείων στον νομό Λαρίσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος