Επίσκεψη στο δασικό χωριό Ερυμάνθου

Σε υψόμετρο 1350 μέτρων, έχοντας διανύσει μια εκπληκτική διαδρομή μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο, οι επισκέπτες φτάνουν στο δασικό χωριό Ερυμάνθου, που λειτουργεί στον Δήμο Ξάνθης.

Δεκατρείς ξύλινοι κεραμοσκεπείς αυτόνομοι οικίσκοι, οι οποίοι πρωτοκατασκευάστηκαν διαδοχικά  από το Δασαρχείο Ξάνθης, τις περιόδους 1991 – 1992 και 2000 – 2001, διατίθενται για την φιλοξενία των τουριστών, μόλις  8 χιλ. μετά τον ορεινό οικισμό του Λειβαδίτη Ξάνθης.

Η επίσκεψη στο δασικό χωριό μέσα σε ένα αρχέγονο δάσος οξιάς, κρύβει πολλές εκπλήξεις, μέσα από έξι διαδρομές. Ακολουθώντας κάποιος το δασικό μονοπάτι φτάνει στον καταρράκτη ύψους 35 μέτρων, που χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων. Ένα άλλο μονοπάτι μήκους 4 χιλ., που διασχίζει δάση Οξιάς και Δασικής Πεύκης καταλήγει στην κορυφή του Γυφτόκαστρου, με  υψόμετρο 1827μ., από όπου μπορεί να θαυμάσει την πανοραμική θέα. Τα αξιοθέατα είναι πολλά, όπως η τοξοτή γέφυρα του Λεωνίδα, στο δρόμο προς το Αρκουδόρεμα, το Κάστρο της Καλύβας, αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, με πανοραμική θέα προς την κοιλάδα του Νέστου, τον Μακεδονικό Τάφο στο δημοτικό διαμέρισμα των Κομνηνών ή να θαυμάσει τους ελικοειδείς μαιανδρισμούς του Νέστου.

Απολαμβάνοντας την ηρεμία της φύσεως, οι επισκέπτες διατηρούν την ιδιωτικότητά τους, καθώς οι αποστάσεις μεταξύ των οικίσκων διασφαλίζουν τους όρους ασφαλείας, που επιβάλει το πρωτόκολλο της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος