Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο ιστορικό Μινιόν: «Η Αθήνα αλλάζει, όπως αλλάζει και όλη η χώρα»

Η Αθήνα αλλάζει, όπως αλλάζει και όλη η χώρα, ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στους χώρους του ιστορικού «Μινιόν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στο γεγονός ότι η Ελλάδα πλέον έχει γίνει ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις, το ίδιο και το κέντρο της Αθήνας, περιοχές που όπως είπε έχουν ακόμα τις δυσκολίες τους, όμως χάρη και στις κυβερνητικές και ιδιωτικές πρωτοβουλίες, αλλάζουν πλέον όψη, συνεισφέροντας σε μια σημαντική αστική αναγέννηση με κτήρια ενεργειακά που συμβάλλουν και στο λεγόμενο «πράσινο αποτύπωμα».

Τα καλύτερα είναι ακόμα μπροστά μας, ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τους ανθρώπους της εταιρείας στον χώρο και ενημερώθηκε για την νέα του χρήση, καθώς το γνωστό αθηναϊκό τοπόσημο που παρέμενε εγκαταλελειμμένο από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, μετά τη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 1980, μετατρέπεται εντός του 2024 σε ένα «πράσινο» βιοκλιματικό κτίριο μεικτής χρήσης, με καταστήματα, γραφεία, κατοικίες και εστίαση.

Και είναι σημαντικό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι αυτό γίνεται από μία ελληνική εταιρεία με Έλληνες αρχιτέκτονες.

Λίγες ώρες πριν από την αυλαία των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή και την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρωθυπουργός περπάτησε επίσης στην Ομόνοια, μίλησε με εργαζόμενους και καταστηματάρχες, φωτογραφήθηκε με πολίτες που τον ρώτησαν και για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές , σε μια περιοχή όπως είπε που και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά , καθώς επί 7 χρόνια είχε το γραφείο του στην Χαλκοκονδύλη.

Όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης: «Το ιστορικό Μινιόν είναι ταυτισμένο με την ακμή αλλά και την παρακμή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Και χαίρομαι πράγματι που μέσα και από αυτήν την σημαντική επένδυση πιστοποιείται το πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την αναβίωση μιας περιοχής η οποία εδώ και πολλά χρόνια είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της. Προσωπικά το γνωρίζω καλά διότι για αρκετό καιρό το πολιτικό μου γραφείο ήταν εδώ πέρα στη γωνία Πατησίων και Χαλκοκονδύλη.

Η περιοχή αλλάζει, όμως όπως αλλάζει και ολόκληρη η Ελλάδα. Μια χώρα η οποία πια είναι ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις. Και φυσικά το κέντρο της Αθήνας προσφέρει ακριβώς αυτές τις σημαντικές ευκαιρίες. Και αυτό το σημαντικό και δύσκολο και περίπλοκο έργο γίνεται από ελληνική εταιρεία development, από ελληνική κατασκευαστική εταιρεία με Έλληνες αρχιτέκτονες. Aυτό το οποίο γίνεται στο κέντρο της Αθήνας σήμερα, παρά τις όποιες προσωρινές δυσκολίες είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακό και πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι ακόμα μπροστά μας, δεν τα έχουμε δει».

«Ήρθαμε σε μια περιοχή της Αθήνας η οποία έπασχε και τώρα έχει πάρει μπρος και εξελίσσεται. Αυτά τα 18.500 μέτρα θα γίνουν ένα κτίριο πλέον μεικτών χρήσεων και όχι ακόμα ένα ξενοδοχείο στο τουριστικό λούνα παρκ, όπως λένε πολλοί γιατί θέλαμε να δώσουμε ζωή και ασφάλεια στην Πατησίων κάνοντας ένα εμπορικό κατάστημα. Κατοικίες διαμερίσματα δηλαδή για μόνιμους κατοίκους και γραφεία καθώς επίσης και εστιατόριο ή εστιατόρια, διότι έτσι εξασφαλίζεται αυτό που λέμε η εικοσιτετράωρη λειτουργία και ασφάλεια ενός χώρου που φωτίζεται, ζει, καταναλώνει ο πολίτης και ούτω καθεξής» τόνισε από την πλευρά του εκπρόσωπος της εταιρείας.

Επίσκεψη Κ. Μητσοτάκη στο ιστορικό Μινιόν: «Η Αθήνα αλλάζει, όπως αλλάζει και όλη η χώρα»
POOL / ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ / EUROKINISSI

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος