Επιπλέον θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ζητούν οι δήμαρχοι

Πρόσθετη χρηματοδότηση για την χορήγηση κουπονιών για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ζητά ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές με τα voucher της ΕΕΤΑΑ άρχισαν από την Τρίτη 24 Αυγούστου.

Όπως αναφέρει ο Σίμος Δανιηλίδης «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει προκληθεί τεράστιο πρόβλημα με τις μητέρες που έχουν αιτηθεί voucher για ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς διότι τα κονδύλια δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος. Έτσι, έχουμε και φέτος περισσότερα από 70.000 παιδιά που ενώ δικαιούνταν να λάβουν VOUCHER, δεν θα λάβουν voucher για ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς».

«Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στη λήξη των συμβάσεων για πάνω από τρεις χιλιάδες  εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ, στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς» επισήμανε ο κ.Δανιηλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ3.

Πρόκειται για πρόγραμμα ΕΣΠΑ για άνεργες και εργαζόμενες μητέρες του ιδιωτικού τομέα. Υπέβαλαν αίτηση 167 χιλιάδες μητέρες για 232 χιλιάδες παιδιά και έλαβαν το κουπόνι 152 χιλιάδες παιδιά για βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης.

Το Υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι σε σχέση με πέρσι δίνονται 15 χιλιάδες περισσότερα κουπόνια. Οι δήμοι από την πλευρά τους ζητούν να διευρυνθεί το πρόγραμμα. Όταν πριν από ένα μήνα άνοιγε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις χορήγησης voucher o διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, Σπύρος Σπυρίδων, με κύριο μέτοχο τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, που υλοποιεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ είχε προβλέψει το πρόβλημα που θα προκύψει στα ΚΔΑΠ μιλώντας για προσπάθεια να αμβλυνθεί το πρόβλημα.

Ένα παράλληλο πρόγραμμα του υπουργείου εργασίας διανέμει άλλα 15 χιλιάδες κουπόνια σε οικογένειες με υψηλότερα εισοδηματικά κριτήρια και εντάσσει και γυναίκες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος