Επιμένει στην προκλητική τακτική η Άγκυρα-Επανέρχεται στη “Γαλάζια Πατρίδα” ο Ντονμεζ (video)

Επανέρχεται στα σύνορα της “Γαλάζιας Πατρίδας” ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, επαναλαμβάνοντας τα περί γεωτρήσεων στις θαλάσσιες ζώνες του τουρκο-λιβυκού μνημονίου. “Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας” απαντά η Αθήνα.

Μπορεί η διπλωματία να επιχειρεί νέα εκκίνηση, με ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, που στόχο έχουν τη μείωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όμως την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Άγκυρας επιβεβαιώνουν το αντίθετο.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας προκλητικά με τον χάρτη στα χέρια του, μιλά και πάλι για τα σύνορα της «Γαλάζιας Πατρίδας», προαναγγέλλοντας γεωτρήσεις στις θαλάσσιες ζώνες του τουρκο-λιβυκού μνημονίου.

«Σκοπεύουμε να κάνουμε τη δουλειά μας εκεί μαζί με την εθνική πετρελαϊκή εταιρεία της Λιβύης. Έχουμε προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο στο παρελθόν. Εν τω μεταξύ, μπορεί να υπάρξουν διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες με τις οποίες μπορούμε να δράσουμε από κοινού» αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατιχ Ντονμεζ.

«Και εμείς κάνουμε ό,τι λέμε και ό,τι λέμε το εννοούμε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας στη βάση ενός κατάφωρα παράνομου μνημονίου.» ήταν το σχόλιο του Αλέξανδρου Διακόπουλου, σύμβουλου εθνικής ασφαλείας πρωθυπουργού

Ο Νίκος Δένδιας τη Δευτέρα μεταβαίνει στην Τυνησία. Ο υπουργός θα έχει επαφές με την ηγεσία της χώρας που έχει κρίσιμο ρόλο στη Λιβυκή κρίση. Επόμενος σταθμός η 13η Ιουλίου στο συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, αναμένεται να τεθούν οι Τουρκικές προκλήσεις.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορτάζ Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος