Επιδότηση απασχόλησης – Πρόγραμμα για επιπλέον 50.000 θέσεις εργασίας

Στην επιδότηση άλλων 50.000 θέσεων εργασίας, όπου το κράτος καλύπτει στο σύνολό του τις ασφαλιστικές εισφορές,  ως επέκταση του υφιστάμενου πρόγραμματος 100.000 θέσεων εργασίας, (80.000 εξ αυτών έχουν καλυφθεί) αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας από τη Θεσσαλονίκη. Σχετικά με το «πρώτο ένσημο», είπε ότι «σωρρευτικά σε επίπεδο εξαμήνου είναι 1200 ευρώ, αφού είναι εκτός του μισθού», σημειώνοντας πως «ήταν σαφέστατη η τοποθέτηση στη διευκρίνιση των μέτρων».

«Με το πλέγμα των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στόχος και σκοπός της κυβέρνησης είναι να βοηθήσουμε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, άρα ουσιαστικά να επιδοτήσουμε την απασχόληση, που πάντα ήταν και το ζητούμενο στη χώρα», ανέφερε επίσης και επανέλαβε ότι στόχος είναι ο δημοσιονομικός χώρος να κατευθυνθεί και πάλι στην κοινωνία.

Κληθείς να σχολιάσει τις προβλέψεις διεθνών επενδυτικών οίκων για ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έως και 8,5% ο κ. Σταϊκούρας, σημείωσε, πως «η ελληνική κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό έναν ρεαλιστικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, 5,9%» . Πρόσθεσε ότι «πράγματι υπάρχουν πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο οι οποίοι είναι ικανοποιητικοί».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος