Επιχείρηση διάσωσης πέντε Γερμανών ορειβατών σε ορεινή περιοχή του Λασιθίου

Επιχείρηση διάσωσης πέντε Γερμανών Ορειβατών σε εξέλιξη σε δύσβατη και ορεινή περιοχή του Όρους Δίκτη, στον νομό Λασιθίου. Οι ορειβάτες που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι οικογένεια με τους δυο γονείς και τα παιδιά (άνω των 20 ετών) χάθηκαν μέσα σε δύσβατη περιοχή κοντά στο φαράγγι Χαυγάς σε υψόμετρο περίπου 1500 μέτρων.

Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης χθες και σήμερα εγκλωβίστηκαν, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσουν στο 112 μέσω Γερμανίας στις 9,30 το βράδυ. Αμέσως το Γερμανικό κέντρο επικοινώνησε με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Στην συνέχεια ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου όπου στήθηκε επιχείρηση διάσωσης. Οι ορειβάτες κατάφεραν να δώσουν το στίγμα που βρίσκονται μέσω κινητού τηλεφώνου, ωστόσο οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν μέχρι αργά το βράδι της Δευτέρας να έρθουν σε επαφή. Στην επιχείρηση συμμετέχει η ομάδα της ΕΜΑΚ, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, άνδρες της ΠΥ Αγίου Νικολάου και του Κλιμακίου Οροπεδίου Λασιθίου, εκχιονιστικό του Δήμου οροπεδίου Λασιθίου, η ομάδα διάσωσης Κρήτης και κτηνοτρόφοι που γνωρίζουν την περιοχή.

Στο σημείο αυτή την ώρα δεν χιονίζει ωστόσο επικρατεί παγετός. Την επιχείρηση συντονίζει ο Διοικητής της ΠΥ Αγίου Νικολάου Κώστας Γεροδήμος.

Ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ανάφερε στον λογαριασμό του σε κοινωνικό δίκτυο: “Ξεκίνησε ήδη ερπιστριοφόρο του Δήμου μας, ακολουθεί η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης. Ο Αστυνομικός Σταθμός, τα Κλιμάκια του ΕΚΑΒ, της Π.Υ. Τζερμιάδων και το Κέντρο Υγείας σε ετοιμότητα. Το υψόμετρο πάνω από 1.500 μέτρα και το χιόνι πάνω από 1,5 μέτρο. Καλή δύναμη σε όλους!”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος