Επιχειρηματίες εστίασης στη Θεσσαλονίκη: “Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά μας για να βρούμε τη λύση”

Array

Τους κινδύνους με τους οποίους είναι αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες της εστίασης στην Ελλάδα, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης, εκφράζοντας επιφυλάξεις για το σχέδιο επανεκκίνησης του κλάδου.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 ο κ. Διονύσης Κατρανίτσας, ιδιοκτήτης επιχείρησης στα Λαδάδικα, “Περιμένουμε το ΦΕΚ, αλλά θα ξεκινήσουμε με τους όρους του προηγούμενου lockdown, δηλαδή μόνο έξω τραπεζάκια και καθόλου σε εσωτερικούς χώρους”, ενώ επισήμανε ότι πρόβλημα θα υπάρξει για τους συναδέλφους του που δεν έχουν καθόλου εξωτερικό χώρο.

Σε ό,τι αφορά τα self tests, ο κ. Κατρανίτσας είπε ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα προσέρχεται στον χώρο εργασίας χωρίς εβδομαδιαίο αρνητικό τεστ και ότι το άνοιγμα θα γίνει κάτω από αυστηρούς υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις.

Την ίδια ώρα, στη Χαλκιδική, έχουν αρχίσει ήδη οι ετοιμασίες για την υποδοχή των τουριστών. Οι επαγγελματίες ζητούν το άμεσο άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων, καθώς πολλοί άνθρωποι από άλλες πόλεις εργάζονται εκεί.

Η απόφαση να ανοίξει η εστίαση λίγο νωρίτερα από το προβλεπόμενο, ελήφθη έτσι ώστε να έχουν οι επαγγελματίες τον απαραίτητο χρόνο για να είναι έτοιμοι και να έχουν λύσει τα όποια προβλήματα μπορεί να παρουσιαστούν στο ξεκίνημα, μέχρι και τις 14 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος