Επενδύσεις και ανάπτυξη για τον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό Ιωαννίνων

Με 63 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην επιχειρηματική ζωή και με περισσότερους από 1000 εργαζόμενους, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», αποτελεί παράδειγμα οικονομικής ανάπτυξης για την Ήπειρο.

Μια νέα Βιομηχανική Μονάδας Επεξεργασίας Κοτόπουλου, στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, η οποία αναπτύσσεται στο πλαίσιο ενός προγράμματος ύψους 27 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε το 2020, αποσκοπεί στην επέκτασή του Συνεταιρισμού και στη διάθεση νέων προϊόντων στην ελληνική αγορά, εξηγεί ο Ανδρέας Δημητρίου πρόεδρος του συνεταιρισμού. Η επένδυση αυτή ύψους 9,5 εκατ. ευρώ, δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων γραμμών παραγωγής και καθ’ επέκταση νέων θέσεων εργασίας, που ανέρχονται σε 100 επιπλέον άτομα σε πρώτη φάση. Η μονάδα αναμένεται να αναπτύξει πέντε νέες γραμμές παραγωγής: έτοιμων ψημένων προϊόντων (νωπών και κατεψυγμένων), γραμμή αποστέωσης κοτόπουλου, κατεψυγμένου γύρου και παραγωγής μαριναρισμένων προϊόντων κοτόπουλου, ενώ μελλοντικά προβλέπεται και η ανάπτυξη μίας γραμμής παραγωγής έτοιμων γευμάτων κοτόπουλου. Οι  υπεύθυνοι προσδοκούν να δώσουν εξαγωγικό προσανατολισμό στον συνεταιρισμό.

Οι άνθρωποι έχουν επενδύσει στην πτηνοτροφία με περισσότερους από 500 μικρούς εκτροφείς, που στοχεύουν στην ποιότητα της παραγωγής τους. «Αυστηρότερος κριτής είναι ο καταναλωτής που επί χρόνια επικροτεί την σταθερή ποιότητα των προϊόντων μας», επισημαίνει ο κ. Δημητρίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος