Επεκτείνουν τα κέρδη τους οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές αγορές

Επεκτείνουν σήμερα (19/5) τα κέρδη τους οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ενδείξεις ότι στις ΗΠΑ μπορεί να καταλήξουν σε συμφωνία για το ανώτατο όριο του χρέους ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο αυξάνουν τη διάθεση για επενδυτικό ρίσκο.

Του Παντελή Μάνου

Επίσης, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στην Σύνοδο Κορυφής των χωρών της G-7, η οποία ξεκινά σήμερα Παρασκευή, όπου οι ηγέτες τους συζητούν το διεθνές εμπόριο, την ασφάλεια και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι σχέσεις Κίνας και Ρωσίας και οι κυρώσεις θα βρεθούν στην ημερήσια διάταξη των συζητήσεων του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σε συνέντευξή της σε ισπανικό κρατικό κανάλι ότι η ΕΚΤ θα λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο 2%.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε αποτελεσματικότητα των μέτρων, αλλά εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε υψηλά και σταθερά υψηλά επιτόκια» τόνισε.

Χρηματιστήρια

Στο παραπάνω αναφερόμενο οικονομικό πλαίσιο, στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 ενισχύεται κατά 0,75%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 0,76%, στη Μαδρίτη κινείται υψηλότερα κατά 0,62%, το Μιλάνο παρουσιάζει άνοδο κατά 1,40% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι υψηλότερα σε ποσοστό 0,40%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές αξίας 95 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.132,34 μονάδες παρουσιάζοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,19%.

Ομόλογα

Νέα άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται ανοδικά κατά 4 μονάδες βάσης, στο 2,48%, έχοντας αυξηθεί κατά 19 bps από τη Δευτέρα. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται κατά 2 bps στο 4,32% και του 10ετούς ελληνικού βρίσκεται στο 4,01% παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3 μονάδες βάσης.

Εμπορεύματα – Συνάλλαγμα- Φυσικό Αέριο

Με σημαντική άνοδο διαπραγματεύονται σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, και είναι περίπου 4% υψηλότερα σε εβδομαδιαία βάση.

Το αμερικανικό αργό ενιδχύεται κατά 1,71%, στα 73,12 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με κέρδη 1,86%, βρίσκεται στα $77,27.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0806 δολ./ευρώ.

Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου που διαπραγματεύεται στο Αμστερνταμ, σημείο αναφοράς για τις ευρωπαϊκές αγορές, υποχώρησε χθες κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, για παράδοση τον επόμενο μήνα. Στις σημερινές συναλλαγές, η τιμή του ολλανδικού φυσικού αερίου ενισχύεται κατά περίπου 1%, στα 30,07 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος