Επεισόδια στου Ρέντη: Ακρωτηρίασαν το πόδι του 31χρονου αστυνομικού – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρότατα από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε στα επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο του Ρέντη με ναυτική φωτοβολίδα.

Η ανακοίνωση του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση

Στο στόχαστρο φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για τα επεισόδια στου Ρέντη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τα επεισόδια στου Ρέντη. Αποδεικτικά στοιχεία για τον καθοδηγητή της επίθεσης, στον οποίο έχει αναφερθεί ο 18χρονος συλληφθείς, προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον νεαρό, συγκεκριμένος άνδρας έδωσε το σύνθημα για την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ, τους προμήθευσε με φωτοβολίδες και άλλα υλικά και δεν επέστρεψε στο γήπεδο μετά τα επεισόδια.

Σε βίντεο ντοκουμέντο φαίνονται δεκάδες μαυροντυμένοι χούλιγκαν να τρέχουν πίσω στο γήπεδο μετά την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών.

Ο 18χρονος μετά την επίθεση αποκάλυψε σε συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα τι είχε συμβεί έξω από το γήπεδο. Όταν αφέθηκε ελεύθερος μετά την προσαγωγή του και πήγε σπίτι του, έπλυνε τα ρούχα που φορούσε στο γήπεδο, άλλαξε αριθμό κινητού και e-mail και διέγραψε φωτογραφίες του από προφίλ του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι αστυνομικοί αναζητούν και άλλα άτομα που φέρεται να είχαν οργανωτικό ρόλο στην επίθεση, αλλά και χούλιγκαν που πήραν μέρος στα επεισόδια. Για κάποια από τα άτομα που συμμετείχαν με τον 18χρονο στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, η ασφάλεια ήδη διαθέτει αρκετά στοιχεία.

Όσο προχωράει η συγκριτική εξέταση των ευρημάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, πιθανότατα θα συνδεθούν πρόσωπα με εγκληματικές πράξεις και θα προκύψουν εντάλματα και νέες συλλήψεις δραστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος