Επεισόδια στο ΑΠΘ: Νέο κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων το απόγευμα στην Καμάρα

Μετά τα χθεσινά επεισόδια εντός του ΑΠΘ, φοιτητικές ομάδες αλλά και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούν στις 19:00 στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη σε νέα πορεία ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Το απόγευμα υπάρχει κάλεσμα σε πορεία και στα Προπύλαια στην Αθήνα.

Σήμερα (17/9) το πρωί πραγματοποιήθηκε έξω από τα Δικαστήρια συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 27χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή στα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, εντός κι εκτός του πανεπιστημιακού campus.

Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκαν και οι δύο συλληφθέντες (24 και 21 ετών) για την ένταση που σημειώθηκε στο ΑΠΘ, έξω από το Στέκι του Βιολογικού. Τα δύο άτομα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ το τρίτο άτομο συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής.

Η δίκη των δύο πρώτων κατηγορούμενων αναβλήθηκε για την Τετάρτη επειδή έλειπαν οι μάρτυρες αστυνομικοί ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτηση τους. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ανέβαλε και την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τον τρίτο κατηγορούμενο επειδή ο ίδιος ζήτησε να προετοιμάσει την υπεράσπιση του. Και αυτός αφέθηκε ελεύθερος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος