Επεισόδια – Σταυρούπολη: Αντιπαράθεση στη Βουλή – Νεοφασιστική βία κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη πυροδότησαν την πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή, ενώ οξεία κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του θέματος. «Καταδικάζεται απερίφραστα η προσπάθεια παράνομης διακοπής των μαθημάτων»,  τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

«Η ηγεσία των νεοναζί μπορεί να είναι φυλακή, το δηλητήριο όμως του ρατσισμού και του φασισμού είναι ακόμα εδώ», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και αποδίδει στην κυβέρνηση «τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή έκρηξη νεοναζιστικής βίας».

Το θέμα έθεσε ενώπιον της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «να καταδικάσει τη δράση των φασιστικών συμμοριών που χρησιμοποιούν τα σχολεία ως ορμητήρια».

«Το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει απερίφραστα κάθε προσπάθεια παράνομης διακοπής των μαθημάτων», απάντησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

«Βγήκαν τραμπούκοι με καδρόνια στην Σταυρούπολη με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής. Εσείς είπατε για διακοπή μαθήματος. Τόσο είστε δεμένοι στο άρμα της ακροδεξιάς για τα ψηφαλάκια», είπε ο κ. Φίλης απευθυνόμενος στην υφυπουργό Παιδείας η οποία και απάντησε:

“Καταδίκασα απερίφραστα, ίσως όχι με τρόπο που θα θέλατε εσείς, απλά είμαι προνοητική ως δικηγόρος, καθώς δεν γνωρίζω από μέσα τα πράγματα κι αυτά για συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή δεν έχουν αποδέκτη κι είμαι σίγουρη ότι δεν αφορούν εμένα”.

Και ο Γιάννης Δελλής του ΚΚΕ έκανε λόγο για επιθέσεις φασιστικών ομάδων σε φοιτητές, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος