Επείγουσα διακομιδή στην Αθήνα για παιδί 2,5 ετών από τη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επείγουσα διακομιδή ενός παιδιού 2μιση ετών από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Το παιδί έχει διαγνωστεί με νευροβλάστωμα και υποβάλλεται ήδη σε χημειοθεραπείες και πλέον μεταφέρεται σε μονάδα μεταμόσχευσης προκειμένου να υποβληθεί σε μία σειρά εξιδεικευμένων εξετάσεων και να δρομολογηθεί η απαραίτητη μεταμόσχευση που χρειάζεται. Η μεταφορά του γίνεται με την Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Αναλυτικά,  η ανακοίνωση του “Χαμόγελου του Παιδιου”:

Ξημερώματα Πέμπτης, σύσσωμη η ιατρική ομάδα του «Χαμόγελου» φροντίζει, ακόμη μία φορά, για την ασφάλεια της ζωής ενός μικρού παιδιού που – από μόλις 20 μηνών! – παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, προτάσσοντας το μοναδικό του, πηγαίο Χαμόγελο!

Μία γενναιόδωρη μικρούλα που κανονικά θα έπρεπε να απολαμβάνει την παιδική της αθωότητα, τα παιχνίδια, τον βαθύ και ονειροπόλο ύπνο που χαρακτηρίζει τα μωράκια…σήμερα, στην ανατολή του ηλίου, είναι στα χέρια των διασωστών μας, οι οποίοι  με αγάπη και διακριτικές κινήσεις την τοποθετούν στην Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών (Ασθενοφόρο).

Η σημερινή μας αποστολή: να ταξιδέψει, με ασφάλεια και απόλυτη φροντίδα, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να υποβληθεί σε μία σειρά εξιδεικευμένων εξετάσεων και στη συνέχεια, σε μεταμόσχευση που είναι η δική της ευκαιρία στη ζωή.

Το 2,5 ετών παιδί διαγνώστηκε με νευροβλάστωμα σε ηλικία 20 μηνών. Υποβάλλεται ήδη σε χημειοθεραπείες και κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του από την Θεσσαλονική σε Μονάδα Μεταμόσχευσης στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν  λόγια να περιγράψουμε πώς είναι να γινόμαστε οι πιο κοντινοί άνθρωποι μίας οικογένειας, το παιδί της οποίας αντιμετωπίζει ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας. Από τότε που η οικογένεια αυτής της μικρούλας έμαθε ότι ακολουθεί ένας καθημερινός αγώνας δρόμου, οι εθελοντές ιατροί μας, οι διασώστες μας, οι κοινωνικοί λειτουργοί μας στέκονται σταθερά και ολιστικά στο πλάι τους, κάνοντας  το καλύτερο δυνατόν για μία ζωή που έχει πολλά ακόμη «χιλιόμετρα» να διανύσει.

Την οικογένεια θα υποδεχτεί στο Νοσοκομείο της Αθήνας Κοινωνική Λειτουργός μας για να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.

Προς το παρόν, έχουμε τη μεγάλη χαρά να έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη και το πλατύ της Χαμόγελό, που είναι η καλύτερη πρώτη ύλη για να πετύχει η δική της αποστολή ζωής… να ακούσουμε τα πιο ευχάριστα νέα ότι η μεταμόσχευση της μικρής πέτυχε, και όλη η ζωή είναι μπροστά της.

Αυτό είναι το «Χαμόγελο», αυτή και η καθημερινότητά του δίπλα σε κάθε παδί, σε κάθε γονιό, σε κάθε άνθρωπο που, αν και δεν το διάλεξε, έχει να δώσει έναν σκληρό αγώνα για να διεκδικήσει το δικαίωμά του στη ζωή, μία ζωή που, εδώ και 27 χρόνια εξειδικευμένων ιατρικών δράσεων, τιμάμε καθημερινά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος