Έως τις 25/11 στη Γ.Γ. Αιγαίου η έκθεση “Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία στα νησιά 19ο και 20ο αιώνα” (video)

Εκθέματα που σημάδεψαν τη ρότα της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας τα τελευταία 200 χρόνια παρουσιάζονται στην έκθεση που φιλοξενείτε στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στη Μυτιλήνη.


Στην έκθεση θα περιηγηθείτε ανάμεσα σε λληνικά πολεμικά και εμπορικά σκάφη σε μικρή κλίμακα, ξυλόγλυπτα, ναυτικές εκδόσεις, όργανα ναυσιπλοΐας, θαλασσογραφίες προσωπογραφίες που αναδεικνύουν η ναυτική παράδοση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη. Επιμελήθηκε από το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης που εδρεύει στο Πέραμα

Το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης όπως δήλωσε ο Γενικός του Διευθυντής Γεώργιος Μαρκογιάννης ιδρύθηκε το 1992 από ανθρώπους που μεράκι και αγάπη για τη θάλασσα και την ελληνική ναυτοσύνη και φιλοξενεί κειμήλια και αντικείμενα που σχετίζονται με τη ναυτική παράδοση των Ελλήνων.

Στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε ο ΓΓ Μανώλης Κουτουλάκης όπου χτυπά η καρδιά της νησιωτικότητας φιλοξενούμε αυτή την έκθεση για την ελληνική εμπορική ναυτιλία τον 19ο και 20 αιώνα που θα εξοικειώσει τους επισκέπτες με την ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας.

Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 15:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας, Μικράς Ασίας 2, Μυτιλήνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος