Εντυπωσιάζουν οι Ιάπωνες στο Μουντιάλ – Καθάρισαν τις κερκίδες και τα αποδυτήρια μετά τον αγώνα με τη Γερμανία (video)

Array

Έναν ακόμη λόγο για να γίνεται ειδική μνεία στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ιαπωνίας και στους ομοεθνείς τους θεατές, μετά την εντυπωσιακή επικράτηση στην πρεμιέρα του μουντιάλ εναντίον της Γερμανίας, αποκάλυψε η FIFA μέσα από τον λογαριασμό της στα social media.

Mετά τη λήξη του αγώνα και ενόψει της επόμενης αναμέτρησης οι Ιάπωνες θεατές μάζεψαν τα σκουπίδια που υπήρχαν στις κερκίδες. Όταν ρωτήθηκαν, η απάντησή τους ήταν αφοπλιστική: «Είμαστε Ιάπωνες και δεν αφήνουμε σκουπίδια πίσω μας και σεβόμαστε το μέρος».

Παρόμοια εικόνα αντίκρυσαν οι υπεύθυνοι του γηπέδου όταν μπήκαν στα αποδυτήρια της ιαπωνικής ομάδας. Τα πάντα «γυάλιζαν» από καθαριότητα ενώ οι παίκτες, φεύγοντας, άφησαν σε ένα τραπέζι origami (ιαπωνική τέχνη διπλώματος του χαρτιού) για καλή τύχη. Αναμφίβολα ένα δείγμα υψηλού πολιτισμού και ανεπιτίδευτης ευγένειας.

Άξια συγχαρητηρίων στον συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό αγώνα ήταν πάντως και η στάση των Γερμανών που έκλεισαν τα στόματά τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί η η FIFA απείλησε με κυρώσεις εάν προχωρούσαν στο σχέδιό τους να φορέσουν το περιβραχιόνιο LGBTQ «OneLove». Όλοι Γερμανοί παίκτες συμμετείχαν στη συμβολική χειρονομία μπροστά σε δεκάδες φωτογράφους στο γήπεδο της Ντόχα του Κατάρ -όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη- πριν από την έναρξη του αγώνα. Για την ιστορία οι Γερμανοί έχασαν από τους Ιάπωνες με 2-1 για τον 5ο όμιλο του Μουντιάλ.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος