Ένθετο Υγεία: Η καλή ψυχολογία στην αντιμετώπιση του καρκίνου – Πώς βοηθά η θρησκευτική πίστη

Η ψυχολογία στον καρκίνο βοηθά σημαντικά στην καλή διαχείριση της νόσου και εν τέλει στην καλύτερη έκβασή της. Μαζί με τις εξατομικευμένες θεραπείες που δίνονται πλέον με βάση το μοριακό προφίλ του κάθε ασθενούς αλλά και τα mRNA εμβόλια που έχουν προστεθεί στη φαρέτρα των όπλων στη μάχη κατά του καρκίνου, αυξάνονται οι ελπίδες για μεγαλύτερη επιβίωση με καλύτερη ποιότητα ζωής. Η γενετική, γονιδιακή και ψυχολογική κατανόηση του καρκίνου ήταν το θέμα ημερίδας που διοργανώθηκε στα Χανιά με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και της Περιφέρειας Κρήτης. Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNews:

Μισό εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν με ένα σπάνιο νόσημα

Σχεδόν 300 εκατ. άνθρωποι στον κόσμο ζουν με μία σπάνια ασθένεια ενώ στη χώρα μας 500.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με ένα τέτοιο νόσημα, που συνήθως δεν έχει θεραπεία ή – αν υπάρχει – δεν είναι πάντα εύκολα διαθέσιμη. «Η πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες είναι ευθύνη του υπουργείου Υγείας», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων.

SMS στο κινητό για την ενίσχυση της δωρεάς οργάνων

Η επανεκκίνηση του προγράμματος μεταμοσχεύσεων πνευμόνων έγινε πριν από 4 χρόνια στην Ελλάδα και από τότε έχουν γίνει 33 μεταμοσχεύσεις. Η σωστή ενημέρωση των πνευμονολόγων είναι το ζητούμενο ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα οι ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο πνευμονικής νόσου, στο οποίο μόνη λύση είναι η μεταμόσχευση.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος