Ένθετο προσβασιμότητα: Jοbslink – Mια πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για άτομα με αυτισμό

Οι άνθρωποι με αναπηρία αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά στην εύρεση και διατήρηση εργασίας. Οι περιορισμοί στην πρόσβαση, οι προκαταλήψεις καθώς και η έλλειψη ευαισθησίας είναι μερικά από τα συνήθη εμπόδια. Ο Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Jobslink δίνει την δυνατότητα σε άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού να να βρουν διεξόδους προς την αγορά εργασίας. Δείτε ακόμα στο «Ένθετο για την Προσβασιμότητα» του ΕΡΤNEWS:

O ρόλος των Κοιν.Σ.Επ. στην εργασιακή αποκατάσταση των ΑΜΕΑ

Τα τελευταία χρόνια μια από τις λύσεις για την αντιμετώπιση των εργασιακών ζητημάτων για τα άτομα με αναπηρία είναι η δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, των λεγόμενων Κοιν.Σ.Επ.. Σκοπός τους είναι να προσφέρουν στα άτομα με αναπηρία ευκαιρίες απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης. Το «Παρεάκι» είναι ένας τέτοιος χώρος που απασχολεί άτομα με νοητική αναπηρία.

Μια ελληνική επιχείρηση συμβάλλει στην προσπάθεια για συμπερίληψη

Σημαντικός μπορεί να είναι και ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όταν υπάρχει η ανάλογη βούληση. Μία από τις ιστορικότερες επιχειρήσεις χάρτου στην Ελλάδα προσέλαβαν πρόσφατα ένα άτομο με ακουστική αναπηρία. Ο Αλέξανδρος, που εργάζεται για πρώτη φορά, εξηγεί στην κάμερα της ΕΡΤ πόσο σημαντικό είναι αυτό για την προσωπική του εξέλιξη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος