Ένθετο Προσβασιμότητα: Εργασία σε κήπο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα


Ο “Κήπος της Λυσούς” είναι ένα εκπαιδευτικό φυτώριο στην Καλαμάτα που ιδρύθηκε το 2016. Προσφέρει εκπαίδευση σε νέους με αναπηρία στη βιολογική καλλιέργεια. Μέσα από την εργασία αλλά και από βιωματικές ασκήσεις οι ωφελούμενοι αναπτύσσουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, με στόχο την πλήρη ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.
Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την Προσβασιμότητα του ΕΡΤNews:

Dance Disability: Χορός και αναπηρία

Στο πλαίσιο του αγώνα για την προώθηση της πολιτιστικής ένταξης, ένα νέο σεμινάριο DANCEDISABILITY φιλοξενήθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή. Ο χορός αποτελεί μια δυναμική έκφραση ζωής, που επιτρέπει σε όλους να συμμετέχουν, ανεξαρτήτως αναπηρίας. Μέσω αυτού του σεμιναρίου, ο στόχος είναι να δοθούν τα εφόδια σε εκπαιδευτικούς και χορευτές για την υποστήριξη και εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία μέσω του χορού.

Ένθετο Προσβασιμότητα: Εργασία σε κήπο με εκπαιδευτικό χαρακτήρα

Με τη συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα, οι ωφελούμενοι εξοικειώνονται με τη μέθοδο διδασκαλίας DANCEDISABILITY, η οποία συνδυάζει τεχνικές σύγχρονου χορού, χοροθεραπεία και προσεγγίσεις από τον χώρο της παιδαγωγικής και της ψυχολογίας. Με τη σωστή εκπαίδευση και υποστήριξη, ο καθένας μπορεί να αναπτύξει τις δικές του καλλιτεχνικές δυνατότητες και να ενισχύσει την προσωπικότητά του μέσω του χορού.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος