Ένθετο Παιδεία: Δύο σχολεία που λένε «όχι» στη βία και το σχολικό εκφοβισμό

Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού είναι το θέμα στο οποίο επικεντρώνεται το συγκεκριμένο επεισόδιο του ενθέτου για την Παιδεία. Ένα κοινωνικό φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Η Ελίνα Κολύβα επισκέφθηκε το 15ο Γενικό Λύκειο Αθηνών στην Κυψέλη. Ένα σχολείο πολυπολιτισμικό, ένα σχολείο παράδειγμα, όπου πρωταρχικό ρόλο παίζουν ο αλληλοσεβασμός και η αλληλεγγύη. Μαθητές και εκπαιδευτικοί μίλησαν στο ΕΡΤNews για το πως κατάφεραν και δεν έχουν καθόλου φαινόμενα μπούλινγκ στο σχολείο τους. 

Η πρόληψη της βίας και του εκφοβισμού θα πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα των παρεμβάσεων κάθε σχολικής μονάδας. Η Ελίνα Κολύβα επισκέφθηκε ένα ακόμα σχολείο, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής. Οι εκπαιδευτικοί του συγκεκριμένου σχολείου έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τους μαθητές τους υλοποιώντας πολλές δράσεις και εκδηλώσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού. 

Τέλος, στο «Ένθετο για την Παιδεία» μιλά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Κατσής, ο οποίος παρουσιάζει τις λεπτομέρειες του προγράμματος που υλοποιεί το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο – σε συνεργασία με τον φορέα Bright Academy – με μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος