Ένθετο Κόσμος: Βρυχάται η Αίτνα – Εντυπωσιακές εκρήξεις στη Σικελία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ισλανδία καθώς αυξάνετα η πιθανότητα ηφαιστειακής έκρηξης, απειλώντας μια πόλη που έχει πλέον εκκενωθεί.

Οι αρχές διέταξαν χιλιάδες ανθρώπους που ζουν στη νοτιοδυτική πόλη Γκρίνταβικ να φύγουν προληπτικά. Στη Σικελία, ύστερα από  μια πολύμηνη περίοδο σχετικής ηρεμίας, η Αίτνα άρχισε να βρυχάται πάλι.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

-Εκατοντάδες αλληλογραφίες του 18 ου αιώνα από συζύγους των ανδρών του γαλλικού πολεμικού ναυτικού ήταν μέχρι πρότινος στοιβαγμένες σε σωρούς και σφραγισμένες με κόκκινο βουλοκέρι μέχρι που η ιστορική έρευνα τις έφερε στο φως της δημοσιότητας.

-Στην Ολλανδία, στιγμές έντασης υπήρξαν σε διαδήλωση για το κλίμα στο Άμστερνταμ, όταν στη  διάρκεια  ομιλίας της Σουηδής ακτιβίστριας, Γκρέτα Τούνμπεργκ, προπηλακίστηκε από έναν άνδρα που ανέβηκε στη σκηνή, της άρπαξε το μικρόφωνο και την κατηγόρησε για πολιτικοποίηση της εκδήλωσης και για μηνύματα υπέρ των Παλαιστινίων. Ο άνδρας απομακρύνθηκε από τη σκηνή και η εκδήλωση- που είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή με τις αστυνομικές αρχές να μιλούν για 70 χιλιάδες συμμετέχοντες- συνεχίστηκε.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος