Ένθετο Κόσμος: Παναγία των Παρισίων – Πέντε χρόνια από τη φωτιά

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων ανακτά σιγά σιγά την εμβληματική του όψη, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια εργασιών ανοικοδόμησης, μετά από την καταστροφική πυρκαγιά  τον Απρίλιο του 2019 που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε ένα από τα πιο διάσημα πολιτιστικά ορόσημα της χώρας. 


Οι σκαλωσιές που περιβάλλουν μεγάλο μέρος της πρόσοψης του καθεδρικού ναού έχουν αρχίσει να απομακρύνονται   και μια νέα κορυφή είναι ήδη ορατή  ενώ περίπου 500 εργάτες βρίσκονται καθημερινά στο εργοτάξιο, αγωνιζόμενοι για την ανοικοδόμηση του ναού.

Η επαναλειτουργία του εμβληματικού ναού έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο και σύμφωνα με τους ιθύνοντες  η διαδικασία προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ μέχρι στιγμής η αποκατάσταση έχει κοστίσει  550 εκατομμύρια ευρώ. 

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤnews

-Σε έκθεση στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, και η περίφημη γραφομηχανή της Άγκαθα Κρίστι, της αποκαλούμενης “Βασίλισσας του εγκλήματος”. Εκεί και το χειρόγραφο του τελευταίου μυθιστορήματός της, με ήρωα τον θρυλικό Ηρακλή Πουαρό.

-Τη σπαρακτική εμπειρία των δημοσιογράφων στις εμπόλεμες ζώνες επιδιώκει να αποτυπώσει η νέα ταινία “Εμφύλιος Πόλεμος” που κυκλοφορεί στους κινηματογράφους. Σε ένα πρωτότυπο σενάριο, ο Άλεξ Γκάρλαντ σκηνοθετεί ένα πολεμικό θρίλερ για την Αμερική… του μέλλοντος, ωστόσο θέτει στο επίκεντρο την ίδια τη δημοσιογραφία, εστιάζοντας στους παράγοντες που οδηγούν στην υπονόμευσή της. Αφορμή για όλα, το ίδιο το πάθος και η αγάπη του σκηνοθέτη για τους δημοσιογράφους. Το βίντεο επιμελήθηκε η Αθηνά Κοροβέση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος