Ένθετο Κόσμος: Αντιτρομοκρατικός συναγερμός σε πολλές χώρες – Επικαιροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας

Αυξάνουν τον τρομοκρατικό τους συναγερμό πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενώ στα χέρια των Αρχών τις τελευταίες ώρες δεκάδες ύποπτοι για συμμετοχή στο ISIS. Ένα στα έξι παιδιά θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Δημοπρατήθηκε το διαμέρισμα του Καρλ Λάγκερφελντ στο Παρίσι με τιμή εκκίνησης 5,3 εκατομμύρια ευρώ. Δείτε αναλυτικά στο «Ένθετο Κόσμος» του ERTNews.

Η αιματηρή επίθεση στη Μόσχα σήμανε αντιτρομοκρατικό συναγερμό σε όλη την Ευρώπη. Τα μέτρα ασφάλειας αυξάνονται στη Γερμανία, όπου θα διεξαχθεί τον Ιούνιο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, και στη Γαλλία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, τον Αύγουστο. Αυξημένη επιφυλακή και στην Ιταλία, καθώς διανύουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών ενώ στην Τουρκία, οι αρχές προχώρησαν σε 147 συλλήψεις υπόπτων για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

ΠΟΥ: Ένα στα έξι παιδιά έγιναν στόχος διαδικτυακού εκφοβισμού

Το ένα στα έξι παιδιά ηλικίας 11 ως 15 ετών έγιναν στόχος εκφοβισμού μέσω του διαδικτύου. Τα στοιχεία που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τον Καναδά, είναι εξαιρετικά ανησυχητικά και αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος που απασχολεί και πολλές ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Το ένα στα έξι παιδιά ηλικίας 11 ως 15 ετών έγιναν στόχος εκφοβισμού μέσω του διαδικτύου. Τα στοιχεία που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τον Καναδά, είναι εξαιρετικά ανησυχητικά και αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος που απασχολεί και πολλές ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Τα στοιχεία που δίνει ο Οργανισμός αφορούν στο 2022, και παρουσιάζουν αύξηση 13% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2018. Εκφράζονται φόβοι ότι πέρυσι αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο.

Με βάση την έκθεση, λοιπόν, το 16% των παιδιών έγινε στόχος επιθέσεων το 2022. Επίσης, ένα στα οχτω παιδιά παραδέχτηκε ότι επιδόθηκε σε πράξεις εκφοβισμού, ενώ το κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο των γονιών δεν φαίνεται να έπαιξε κάποιο ρόλο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η περίοδος της πανδημίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αύξηση των κρουσμάτων εκφοβισμού καθώς η επικοινωνία και των παιδιών περιορίστηκε σε έναν κόσμο… καθαρά ψηφιακό.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Καλεί σε επαγρύπνηση και σε εκπαίδευση των παιδιών, των οικογενειών και των δασκάλων για τις μορφές και τoυς κινδύνους του διαδικτυακού εκφοβισμού ενώ προτείνει και την θέσπιση κανόνων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπολογίζεται ότι οι έφηβοι περνούν μέχρι και 6 ώρες ημερησίως μπροστά σε οθόνες. Ειδικοί προειδοποιούν ότι οι επιπτώσεις αυτής της υπερέκθεσης σε αμφιλεγόμενο περιεχόμενο, στην υγεία και τη συμπεριφορά των νέων, μπορεί να είναι καταστροφικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος