Ένθετο Γεωργία: Κασέρι με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα – Παραδοσιακά ζυμαρικά με βουβαλίσιο γάλα

Τυροκόμοι από τη Δυτική Μακεδονία ένωσαν τη δυνάμεις τους, πριν από ενάμιση χρόνο, για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους. Μάλιστα, με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχουν ήδη παρασκευάσει ένα ημίσκληρο κασέρι με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τα Χριστούγεννα του 2024. Έχουν προχωρήσει ακόμη και στην καλύτερη αξιοποίηση του τυρογάλακτος που αποτελεί παραπροϊόν της παραγωγικής διαδικασίας. Δείτε ακόμα στο «Ένθετο για τη Γεωργία» του ΕΡΤNews:

«Κιβωτός του Νώε» στην Καλαμπάκα

Τον αποκαλούν ο «Νώε της Καλαμπάκας» και όχι άδικα, γιατί από τη δεκαετία του ‘80, ο Τάκης Δήμου έχει αρχίσει να δημιουργεί τη δική του κιβωτό με αρχέγονες και σπάνιες φυλές ζώων. Αγελάδες της ελληνικής στεπικής φυλής, θεσσαλικά και σκυριανά άλογα, μαύρους χοίρους, ουλοκερατικές αίγες μπορεί να δει κάνεις στην εκτροφή. Ορισμένα είδη ζώων μάλιστα τείνουν να εξαφανιστούν, γι’ αυτό και η διάσωσή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Παραδοσιακά ζυμαρικά με βουβαλίσιο γάλα

Οι νεροβούβαλοι της Κερκίνης είναι γνωστοί για το κρέας και το θρεπτικό τους γάλα. Στα Άνω Πορόια όμως, παρασκευάζουν παραδοσιακά ζυμαρικά με βάση το βουβαλίσιο γάλα, τα οποία γίνονται ανάρπαστα για τη γεύση τους, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος