Ένθετο Γεωργία: Εύκαμπτα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς – Μια μικρή επανάσταση για την αγροτική ενεργειακή αυτονομία

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί παγκοσμίως στα εύκαμπτα φωτοβολταϊκά τρίτης γενιάς με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  να δίνει το ρυθμό. Στη Θεσσαλονίκη κατασκευάζεται εργοστάσιο για την μαζική παραγωγή τους. Μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε. Από τζάμια, τοίχους και ρούχα έως ανοιχτές καλλιέργειες και θερμοκήπια, παρέχοντας στους αγρότες ενεργειακή αυτονομία και μειώνοντας αισθητά το κόστος παραγωγής. Δείτε ακόμη στο Ένθετο για τη Γεωργία του ΕΡΤNews:

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Διαγωνισμός νεανικής αγρο-επιχειρηματικότητας

Νέοι στρέφονται στον πρωτογενή τομέα αναζητώντας λύσεις που θα του δώσουν νέα ώθηση, θα βελτιώσουν την αγροτική παραγωγή, θα στηρίξουν τις τοπικές κοινότητες και θα προστατεύσουν το περιβάλλον. Μιλήσαμε με τους βραβευθέντες του Διαγωνισμού Νεανικής Αγρο-επιχειρηματικότητας για τις ιδέες τους, τις εταιρείες που ίδρυσαν και τις πλατφόρμες που δημιούργησαν, προκειμένου να βοηθηθούν οι Έλληνες παραγωγοί στην προώθηση των προϊόντων τους.


Η χρυσ
ή πέστροφα της Ημαθίας

Καινοτομία για καλύτερη ιχθυοπαραγωγή. Ένας νεαρός εκτροφέας ψαριών στους Γεωργιανούς Ημαθίας προχώρησε στη διασταύρωση σολομού με πέστροφα, και το αποτέλεσμα, όπως σημειώνει, τον δικαίωσε πλήρως. Η χρυσή πέστροφα είναι πιο γευστική με μεγαλύτερη διατροφική αξία από τα δυο ψάρια ξεχωριστά. Η ζήτηση γι’ αυτήν μεγαλώνει συνεχώς, όπως και οι πωλήσεις του γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε στην κάμερα του ΕΡΤNEWS, «όποιος δοκιμάσει το ψάρι αυτό, ξετρελαίνεται με τη νοστιμιά του».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος