Ένθετο Γεωργία: Ένα τυροκομείο – διαμάντι στην Κύθνο

Δεμένη με την τυροκομία ήταν από την αρχαιότητα η Κύθνος. Ο «Κύθνιος τυρός» φημιζόταν για την εξαιρετική του γεύση και ποιότητα, κυριαρχούσε στα πλούσια τραπέζια και προσφερόταν ως δώρο σε αξιωματούχους και βασιλείς.
Η παράδοση της τυροκομίας στο νησί διατηρήθηκε αναλλοίωτη στο πέρασμα των αιώνων. Στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS, γνωρίζουμε δυο αδερφές που – συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση – άνοιξαν το δικό τους τυροκομείο, το μοναδικό στο νησί, και παράγουν εξαιρετικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Ουρά κάνουν οι τουρίστες για να τα γευτούν, η παραγωγή τους όμως, όπως λένε, είναι μικρή γιατί δεν τους στηρίζουν όσο θα ήθελαν οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι.

Δείτε ακόμη στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS


Νεαρός μελισσοκόμος βραβεύεται για τα μέλια του

Αγαπά το επάγγελμα του, βραβεύεται συνεχώς σε διεθνείς διαγωνισμούς για τα ποιοτικά και γευστικά μελιά του και προτρέπει και άλλους νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα γιατί, όπως λέει, έχει μέλλον. Ο λόγος για έναν νεαρό μελισσοκόμο από τους Μανιάκους Καστοριάς.


ΕΟΣ Σάμου: Ο καλύτερος επιδόρπιος οίνος για το 2025

Ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός της Σάμου, με την πολύχρονη εμπειρία του και τη διαρκή αφοσίωση της οινικής του ομάδας στο συνδυασμό παράδοσης και καινοτομίας, συνεχίζει να διασφαλίζει ότι τα κρασιά του θα βρίσκονται πάντα στην κορυφή της οινικής σκηνής, εκπροσωπώντας με υπερηφάνεια το νησί  στην παγκόσμια κοινότητα. Οι βραβεύσεις των κρασιού του είναι συνεχείς.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος