Γρεβενά: Την Παρασκευή απολογείται ο 59χρονος που φέρεται να στραγγάλισε την μητέρα του – Είχε σκοτώσει και την γιαγιά του

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Παρασκευή 17/12 ενώπιον του Εισαγγελέα Γρεβενών πήρε ο 59χρονος, που φέρεται να σκότωσε την 83χρονη μητέρα του, στο Κοσμάτι Γρεβενών, ενώ έρχονται στο φως νέα σοκαριστικά στοιχεία για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες διαπιστώθηκαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης της γυναίκας, πριν τον θάνατό της.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 59χρονος γιος της ηλικιωμένης, την οποία κατηγορείται ότι στραγγάλισε, είχε σκοτώσει το 1993 και τη γιαγιά του.

Για εκείνο το έγκλημα είχε καταδικαστεί και φυλακισθεί. Αποφυλακίστηκε όμως, άγνωστο μέχρι στιγμής πότε, ενώ φαίνεται πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτό νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρικές δομές. Τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 83χρονης κάνουν λόγο για “ασφυκτικό θάνατο από συμπίεση λαιμού”. Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε το χρόνο τέλεσης του εγκλήματος γύρω στο μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

Το βράδυ της ίδιας μέρας ο 59χρονος φέρεται να απευθύνθηκε σε Γραφείο Τελετών για να δρομολογήσει την κηδεία της άτυχης ηλικιωμένης αναφέροντας μάλιστα, ότι επρόκειτο περί αιφνίδιου θανάτου. Οι κινήσεις του όμως κίνησαν υποψίες και τελικά παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή, που αποκάλυψε το έγκλημα. Ακολούθησαν αστυνομικές αναζητήσεις, που οδήγησαν στην προσαγωγή και τη σύλληψή του. Εξεταζόμενος από αστυνομικούς της Ασφάλειας Γρεβενών ο 59χρονος φαίνεται να κατέθεσε ότι δεν θυμάται τι έκανε.

Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος