Ένοχο για όλες τις κατηγορίες στην δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έκριναν οι ένορκοι τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν.
Ο Σόβιν, 45 ετών, θα μπορούσε να φυλακιστεί για δεκαετίες.
Το 12μελές σώμα των ενόρκων κατέληξε στην ετυμηγορία μετά από διαβουλεύσεις δέκα περίπου ωρών σε διάστημα δύο ημερών. Ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος σε όλες τις κατηγορίες: ακούσια δολοφονία δευτέρου βαθμού, δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού.
Η εγγύηση ανακλήθηκε αμέσως και στον Σόβιν περάστηκαν χειροπέδες.
Στην ανακοίνωση της ετυμηγορίας το ήρεμο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, κλάματα και ιαχές.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ Μπεν Κραμπ, χαρακτήρισε την ετυμηγορία ως μια νίκη-ορόσημο για τα πολιτικά δικαιώματα η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει το ελατήριο για μεταρρυθμίσεις στις αστυνομικές δυνάμεις και στον τρόπο που αυτές αντιμετωπίζουν τις μειονότητες.
Πηγή: Ρόιτερς, Associated Press
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος