Eνεργειακός επιθεωρητής για επιδότηση ρεύματος: Στόχος να διατηρηθεί η τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 15 λεπτών ανά kW

«Η ενίσχυση της επιδότησης του ρεύματος για τα νοικοκυριά παραμένει στα 1,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα και τον Φεβρουάριο, προκειμένου η τιμή να διατηρηθεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 15 λεπτών»δήλωσε στο ΕΡΤNews o ενεργειακός επιθεωρητής Βαγγέλης Πάνος αναλύοντας τα ισχύοντα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην ενέργεια.

Ο κ. Πάνος, μιλώντας στην εκπομπή «Νewsroom» αναφέρθηκε και στο νυχτερινό ρεύμα, λέγοντας ότι «αφορά περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά» επισημαίνοντας ότι οι ώρες χαμηλού τιμολογίου για το νυχτερινό ρεύμα ισχύουν σε δύο ζώνες: «Από 12:00-03:00 και 02:00-05:00 έως τον Μάρτιο, ενώ από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο μεταβάλλονται σε 23:00-03:00 και 02:00-04:00».

Σχετικά με τις επιλογές τιμολογίων, ο κ. Πάνος εξήγησε ότι «το σταθερό (μπλε) τιμολόγιο φάνηκε μέχρι στιγμής πιο συμφέρον σε σχέση με το πράσινο, καθώς προσφέρει σταθερότητα στις τιμές για 12 μήνες». Ωστόσο, προειδοποιεί ότι «η έκπτωση συνέπειας χάνεται αν υπάρξει έστω και μια ημέρα καθυστέρησης πληρωμής”.

Αναφερόμενος στις επιδοτήσεις, για τον Φεβρουάριο τόνισε ότι υπολογίζονται περίπου στα 19,6 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας ότι «τον Μάρτιο αναμένεται να υπάρξει επιδότηση και στις επιχειρήσεις, κάτι που εξετάζεται να ισχύσει αναδρομικά για Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο». Πρόκειται για ένα μέτρο, που όπως είπε, είναι «σημαντικό για την αποφυγή αυξήσεων στις τιμές των προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή».

Σχετική είδηση:

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μέσω gov.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος