Ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής – Tι δήλωσε στην ΕΡΤ ένας εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής (video)

Ήταν μεσημέρι, στις 7 Οκτωβρίου 2020, όταν η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε την ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Ένα χρόνο μετά, ο Κώστας Παπαδάκης, ένας από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, μίλησε στην ΕΡΤ για τον αγώνα ενάντια στο ναζισμό και την επανεμφάνιση φασιστικών ομάδων.

«Η σημερινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως μία ημέρα αρχής του τέλους της ατιμωρησίας της ναζιστικής και φασιστικής βίας στην Ελλάδα που ευτυχώς δεν εξαντλήθηκε μόνο στα εκτελεστικά όργανα», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι».

«Αποτιμάμε όπως πρέπει τη δικαστική απόφαση χωρίς να την υπερτιμάμε, ούτε να την απαξιώνουμε και κυρίως χωρίς να θριαμβολογούμε γιατί δεν το επιτρέπουν οι καταστάσεις. Ανησυχώ για τα φαινόμενα αυτά. Με τον συνάδελφό μου, Θανάση Καμπαγιάννη, έχουμε κάνει μια καταγγελία και επισημαίνουμε στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας τον κίνδυνο μιας νέας οργανωμένης εγκληματικής, τρομοκρατικής δραστηριότητας προερχόμενης από την Χρυσή Αυγή και τις παραφυάδες της και χαίρομαι πολύ που ο Εισαγγελέας ανταποκρίθηκε σε αυτή την καταγγελία και διέταξε την Εισαγγελία Εφετών να διερευνήσουν όχι απλώς τη σύλληψη και την παραπομπή μεμονωμένων δραστών αλλά την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου. Αυτό που έγινε δηλαδή και το Σεπτέμβριο του 2013 και οδήγησε ευτυχώς, μετά από μία μακρόχρονη, πολύ μεγάλη δικαστική διαδικασία την περυσινή καταδίκη», δήλωσε ο κ. Παπαδάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτή την ημέρα. «Πρέπει να την τιμάμε και κυρίως να είμαστε σε εγρήγορση, στο πλαίσιο του αντιφασιστικού αγώνα. Κερδίσαμε μία μάχη, ο αγώνας είναι μπροστά μας».

Πολλαπλά μηνύματα απαξίωσης της δικαστικής απόφασης από την Κυβέρνηση

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη και το κατά πόσο ήταν κατευθυνόμενα από μέλη της Χρυσής Αυγής, ο γνωστός δικηγόρος που συμμετέχει ενεργά στο αντιφασιστικό κίνημα, ο κ. Παπαδάκης είπε: «Τον ένα χρόνο που πέρασε από την καταδίκη πρώτον υπάρχουν πολλαπλά μηνύματα απαξίωσης της δικαστικής απόφασης από την κυβέρνηση την ίδια και δεύτερον υπάρχει θεσμική και κατασταλτική ενσωμάτωση της πολιτικής της Χρυσής Αυγής, κατά μεγάλο μέρος, και αυτά όλα δυστυχώς αποτελούν μηνύματα ενθάρρυνσης. Για όλα αυτά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση».

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος