Ένας 19χρονος φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη έπιασε το Σταυρό στον Θερμαϊκό

Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί έγινε στη Θεσσαλονίκη η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, του κλήρου, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και πολιτών.

Τον Σταυρό ανέσυρε από τα κύματα του Θερμαϊκού ο 19χρονος Θεσσαλονικιός, φοιτητής Οικονομικών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, Σωτήρης Ευαγγέλου. «Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα, καλή χρόνια σε όλους, με υγεία, χρόνια πολλά» ευχήθηκε σε δηλώσεις του. Συγκινημένοι, οι γονείς του παρακολούθησαν τον ίδιο και τον 28χρονο αδελφό του, γεωπόνο, δόκιμο των Ειδικών Δυνάμεων στην προσπάθεια τους να πιάσουν το Σταυρό. Όπως ανέφεραν ο μεγαλύτερος γιος τους βουτάει για τον Σταυρό ανελλιπώς τα έξι, επτά τελευταία χρόνια.

Ο καθιερωμένος αγιασμός πραγματοποιήθηκε μετά τη Θεία Λειτουργία, στις 10:00, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά και ακολούθησε επίσημη πομπή μέχρι το παραλιακό μέτωπο, υπό τους ήχους της μπάντας. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκος Βελόπουλος, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, βουλευτές, στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, κληρικοί, μέλη εθελοντικών ομάδων, κ.ά.

«Η σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, ας αποτελέσει αφετηρία για καλύτερες και πιο φωτεινές μέρες για την πατρίδα μας, τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και συνέχισε: «Με εθνική αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια αντιμετωπίζουμε τις εξωτερικές προκλήσεις, διασφαλίζουμε τα δίκαια και τα δικαιώματά μας στη γη και στις θάλασσες μας και συνεχίζουμε αταλάντευτα την πορεία που χαράξαμε για ανάταξη της οικονομίας και ανάταση της κοινωνίας μας. Χτίζουμε τις βάσεις για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Είμαστε αποφασισμένοι να πάμε πιο γρήγορα, πιο μπροστά, πιο ψηλά. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, καλή φώτιση σε όλες και όλους».

«Είναι μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ευχήθηκε «χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες, που έχουμε μπροστά μας, αλλά και για να οδηγήσουμε τη χώρα μας, το ταχύτερο, στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη». «Χρόνια πολλά σε όλους τους Μακεδόνες. Είμαι βέβαιος ότι με πίστη στις δυνάμεις μας θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά» προσέθεσε.

«Σήμερα μέρα των Φώτων, καλή φώτιση σε όλους και όλες» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και συνέχισε: «Υπομονή στις δυσκολίες και επιμονή στη δημιουργία για την πόλη και την πατρίδα μας. Χρόνια πολλά σε όλους και όλες».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος