Ένα τραγούδι από τους Λειψούς

Απολύτως ικανοποιημένοι δηλώνουν οι κάτοικοι των Λειψών από την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού που ακόμη δεν έχει τελειώσει για τα νησιά του νοτίου Αιγαίου και αποχαιρετούν με ένα τραγούδι.

Με 800 μόνιμους κατοίκους στους Λειψούς χειμώνα καλοκαίρι, η ζωή κυλά με τους δικούς της ρυθμούς και διαφέρει από την υπόλοιπη νησιωτική χώρα, καθώς το νησί δεν εγκαταλείπεται τον χειμώνα.

Ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο Ιούνιος έκλεισε με μέση πληρότητα 50%, ενώ οι πληρότητες για τον Ιούλιο και για τον Αύγουστο έφτασαν το 100%, τονίζει ο δήμαρχος Φώτης Μάγγος. Το ενδιαφέρον ήταν εξίσου έντονο έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου, επιτυγχάνοντας έτσι την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Σημειώθηκε μια “έκρηξη” αφίξεων. Οι επισκέπτες ήταν Έλληνες, Ιταλοί και Γάλλοι. Οι ροές των επισκεπτών δεν συγκρίνονται με εκείνες των μεγάλων νησιών, ωστόσο το οικονομικό αποτύπωμα του τουρισμού στην τοπική οικονομία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την βιωσιμότητα του νησιού τον χειμώνα.

Σε αυτό προστίθενται και οι αγώνες Ρεγκάτα με 125 σκάφη, που δημιουργούν νέες προοπτικές, όπως τονίζει ο κ. Μάγγος.

Με σκοπό να προβάλει το νησί ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό, ο δήμαρχος Λειψών επιστράτευσε το ταλέντο του στη μουσική και το τραγούδι, μέσω του youtube, όπου συγκεντρώνει χιλιάδες θεάσεις και θετικά σχόλια. https://www.youtube.com/watch?v=OecK0Yq-5d4&t=1s

Ο Φώτης Μάγγος αποχαιρετά την εκπομπή με το τραγούδι “I giardini di Marzo – Οι κήποι του Μαρτίου”, του ιταλού δημιουργού Lucio Battisti.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος