Ένα σχόλιο στο Instagram ήταν αρκετό για να φέρει τη «μόδα» του μποξ στον κόσμο του Youtube

Το μποξ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα, το οποίο αφορά τις πολεμικές τέχνες και στηρίζεται στην ικανότητα των αντιπάλων να αντικρούσουν μόνο με τις γροθιές τους ο ένας τον άλλον. Το μόνο σίγουρο είναι πως το ευρύ κοινό δεν του έχει δώσει την ανάλογη προσοχή όσο άλλα ομαδικά αθλήματα, αλλά αυτό έπεται να αλλάξει.

Πάμε να δούμε πως ένα απλό σχόλιο στο Instagram έφερε την «επανάσταση» στον κόσμο του Υοutube, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση του επαγγελματία Youtuber, Λόγκαν Πολ, ο οποίος είχε αντίπαλο, έναν εκ των κορυφαίων στο άθλημα, τον Φλόιντ Μεϊγουέδερ.

Ένα σχόλιο στο Instagram ήταν αρκετό για να φέρει τη «μόδα» του μποξ στον κόσμο του Youtube

Ο Λόγκαν Πολ μαζί με τον αδερφό του, τον Τζέικ, είναι δύο αρκετά γνωστοί Youtubers στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και όχι μόνο. Πλέον, έχουν στραφεί στον κόσμο του μποξ και όλα αυτά χάρη σε ένα απλό σχόλιο.

Συγκεκριμένα, δύο μουσικοί καλλιτέχνες, ο KSI και ο Τζο Γουέλερ, οι οποίοι έχουν φιλικές σχέσεις με τα αδέρφια Πολ, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς οργάνωσαν έναν σημαντικό αγώνα μποξ έχοντας τη βοήθεια του μάνταζέρ τους, Λίαμ Σίβερς, μέσω ενός απλού σχόλιου σε ανάρτηση στο Instagram.

Η αρχή έγινε με τον Τζο Γουέλερ να προκαλεί τον Θίο Μπέικερ σε έναν αγώνα «σπάρινγκ», ο οποίος θα υπήρχε και σε Live μετάδοση στο Youtube. Φυσικά, μπήκαν και άλλοι στον «πειρασμό». Με τη σειρά του ο KSI, ή αλλιώς Olajide Olayinka Williams Olatunji, που είναι και το πραγματικό του όνομα, σχολίασε κάτω από τη φωτογραφία που παρουσίαζε το γεγονός πως θα αντιμετώπιζε ο ίδιος τον νικητή του αγώνα.

Οι προβολές του αγώνα μεταξύ του Γουέλερ και του Μπέικερ «άγγιξαν» τα 21 εκατομμύρια και όπως φαίνεται το κοινό «διψούσε» για μποξ από μη επαγγελματίες αθλητές. Ο Γουέλερ ήταν αυτός που κέρδισε την αναμέτρηση, ωστόσο δεν τα κατάφερε στον επόμενο αγώνα κόντρα στον KSI.

O KSI όντας τολμηρός και γεμάτος αυτοπεποίθηση, προκάλεσε δημόσια τον Λόγκαν Πολ, έναν Αμερικανό σταρ του Youtube με μεγάλο φαν κλαμπ σε όλο τον πλανήτη. Οι δυο τους πάλεψαν για 6 γύρους το 2018 στο Μάντσεστερ, πουλώντας 1 εκατομμύριο προβολές πληρωμής.

Ένα σχόλιο στο Instagram ήταν αρκετό για να φέρει τη «μόδα» του μποξ στον κόσμο του Youtube

Η απήχηση στον κόσμο ήταν τεράστια. Τα μεγάλα ενημερωτικά μέσα, όπως είναι το Sky Sports Box Office στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή και το DAZN διεθνώς ασχολήθηκαν με τους συγκεκριμένους αγώνες μποξ και όλα τα βλέμματα του κόσμου άρχισαν να στρέφονται πάνω τους. Το Youtube μπορεί να είναι ήδη αρκετά διαδεδομένο, ωστόσο μέσω των συγκεκριμένων Youtubers γνώρισε ακόμα μεγαλύτερη άνθηση.

Ο «σάλος» ήρθε όταν ο Λόγκαν Πολ θα αντιμετώπιζε έναν «θρύλο» του αγωνίσματος όπως είναι ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ. Ο 26χρονος Youtuber έκανε ένα τεράστιο βήμα προκαλώντας τον 44χρονο Μεϊγουέδερ, με τον αγώνα να μην έχει νικητή, καθώς δεν επιτεύχθη κανένα νοκ-άουτ.

Ο αδερφός του Λόγκαν, ο Τζέικ Πολ, «κόλλησε» επίσης το «μικρόβιο» του μποξ. Σε τέσσερις αγώνες μετράει ισάριθμες νίκες, μία εκ των οποίων την πανηγύρισε απέναντι σε έναν πρώην πρωταθλητή στο UFC, τον Τάιρον Γούντλεϊ. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Τζέικ λαμβάνει περίπου μέχρι και 10 εκατομμύρια δολάρια κάθε φορά που αγωνίζεται, την ίδια ώρα που ο Φλόιντ Μεϊγουέδερ κέρδισε 100 εκατομμύρια επειδή μοιράστηκε το δαχτυλίδι με τον Λόγκαν.

Ένα σχόλιο στο Instagram ήταν αρκετό για να φέρει τη «μόδα» του μποξ στον κόσμο του Youtube

Το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο, καθώς αργότερα, αρκετοί Youtubers «ρίχνονταν στη μάχη» με επαγγελματίες Tik-Tokers και ο κόσμος δεν σταματούσε να παρακολουθεί τέτοιες αναμετρήσεις.

Ένα σχόλιο στο Instagram ήταν αρκετό για να φέρει τη «μόδα» του μποξ στον κόσμο του Youtube
Τα αδέρφια Πολ κατάφεραν να κερδίσουν από την οικογενειακή τους «επιχείρηση», το Youtube δηλαδή, ένα τεράστιο εισόδημα χάρη στους αγώνες μποξ και όπως φαίνεται δεν έχουν σκοπό να το σταματήσουν, αφού προσπαθούν να εντάξουν το μποξ όσο περισσότερο στις ζωές του ευρύ κοινού. Και γιατί να σταματήσουν άλλωστε;

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι αυτή η «μόδα» ξεκίνησε από ένα απλό σχόλιο στην πλατφόρμα του Instagram, γεγονός το οποίο δείχνει πως η δύναμη του διαδικτύου και των μέσων επικοινωνίας γενικότερα, έχει αυξηθεί, ίσως στο μέγιστο βαθμό της θα έλεγε κανείς.

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ