Ένα κομμάτι Ελλάδας στην άκρη της ερήμου… μέσα σε ένα θέρετρο παρόμοιο με το νησί της Σαντορίνης στο Άμπου Ντάμπι

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να σκεφτείτε ότι αυτήη σκηνή με λευκά θολωτά κτίρια που αντανακλούν τα κρυστάλλινα νερά προερχόταν από τον δημοφιλή προορισμό διακοπών της Σαντορίνης στην Ελλάδα.

Αλλά σύντομα θα παρατηρήσετε κάποιες μικρές διαφορές, όταν σας χαϊδεύει το ζεστό αεράκι που προέρχεται από τον καιρό της ερήμου ή τα αραβικά γράμματα που είναι γραμμένα στα υπολογιστικά φύλλα.

Τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν βρίσκεστε στο νησί της Σαντορίνης, αλλά μάλλον στο Anantara Santorini Resort, το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ, το Άμπου Ντάμπι.

Το νέο θέρετρο Anantara έχει σχεδιαστεί για να μιμείται τον δημοφιλή προορισμό για μήνα του μέλιτος στην Ελλάδα

Το Anantara Santorini Abu Dhabi Resort άνοιξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους 2024 και απέχει μία ώρα οδικώς από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Όπως είναι σαφές, το concept είναι εξ ολοκλήρου εμπνευσμένο από το διάσημο ελληνικό νησί, όπου μέσα και έξω θα βρείτε έναν κόσμο λευκού και μπλε, με τοξωτούς διαδρόμους και εισόδους.

Τα ειδικά σχεδιασμένα έργα τέχνης, η μουσική που παίζει από τους τοίχους και οι λεπτομέρειες κεντήματος στα λευκά είδη προσθέτουν στην ευφάνταστη μεσογειακή ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, πέρα από την περίτεχνη διακόσμηση, ο γενικός διευθυντής του θέρετρου, Rachid Bakass, το είδε ως τη φυσική ομορφιά του Άμπου Ντάμπι που δημιουργεί τη σύνδεση μεταξύ των δύο τοποθεσιών.

Η ιδέα της Σαντορίνης «ταιριάζει πραγματικά σε αυτήν την τοποθεσία και αυτό είναι που κάνει το ντιζάιν (του θέρετρου) τέλειο», λέει ο Bakass.

Το φθηνότερο δωμάτιο κοστίζει περίπου 800 δολάρια ανά διανυκτέρευση, διπλάσιο από τον μέσο όρο για τα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη, στην Ελλάδα, κατά την περίοδο αιχμής, σύμφωνα με το Tripadvisor.

Αλλά αν η τιμή δεν αποτελεί πλεονέκτημα, γιατί ένας ταξιδιώτης θα ήθελε να επισκεφτεί αυτό το θέρετρο στο Άμπου Ντάμπι, αντί να ταξιδέψει στην Ελλάδα;

Ο Bakass εξηγεί, «Το θέρετρο είναι μοναδικό στο ότι είναι αποκλειστικό, καθώς σου δίνει αυτή την οικειότητα και αυτή την ιδιωτικότητα είναι ένα καταφύγιο που μπορεί να μην βρεις στην ίδια τη Σαντορίνη, ειδικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, όταν τα μέρη είναι γεμάτα».

Δομικά, το θέρετρο χωρίζεται σε 22 δωμάτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν το πολύ 44 άτομα τη φορά.

Όλα τα δωμάτια οδηγούν σε έναν κοινό χώρο που μοιάζει με σαλόνι, δημιουργώντας μια πολύ σπιτική ατμόσφαιρα, ενώ ενθαρρύνει τους επισκέπτες να περπατήσουν στα διαφορετικά περιβάλλοντα των εγκαταστάσεων.

«Το στοιχείο της έκπληξης υπάρχει μέσα στο ίδιο το ξενοδοχείο», επισημαίνει ο Bakass «Από τη στιγμή που πατάς το πόδι σου σε αυτό, συνεχίζεις να ανακαλύπτεις μερικές όμορφες γωνιές και χώρους.

Το Anantara Santorini προσφέρει μια σειρά από εμπειρίες, όπως ένα lounge πούρων, μια αίθουσα κινηματογράφου και ένα σπα που προσφέρει συνεδρίες γιόγκα δίπλα στην πισίνα ή την παραλία. Ωστόσο, ο στόχος είναι οι επισκέπτες να απολαμβάνουν απλώς την ηρεμία και τη γαλήνη, κάτι περισσότερο από τη διασκέδαση.

«Μερικές φορές οι άνθρωποι θέλουν απλώς να τους αφήσεις ήσυχους, δεν θέλουν να τους ζητούν να κάνουν δραστηριότητες συνέχεια, και αυτή είναι η ισορροπία που προσφέρουμε», προσθέτει ο Μπάκας.

Ένας άλλος παράγοντας που συμβάλλει στην ήρεμη ατμόσφαιρα της εγκατάστασης είναι ο περιορισμός ορισμένων ηλικιακών ομάδων, καθώς το ελάχιστο check-in είναι 18 ετών, ακόμη και αν ένα άτομο συνοδεύεται από γονείς.

ΕΡΤ – Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος