Ένα ελληνικό ξενοδοχείο στις 40 τελικές υποψηφιότητες για τα βραβεία αρχιτεκτονικής Mies Van Der Rohe 2022

Array
40 έργα προκρίθηκαν για το βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την σύγχρονη αρχιτεκτονική Mies Van Der Rohe 2022, από τις συνολικά 500 υποψηφιότητες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία ελληνική υποψηφιότητα.Πρόκειται για ένα το ξενοδοχείο “Δεξαμενές” στην Πελοπόννησο, μπροστά από μία παραλία στην Κουρούτα, το μοναδικό έργο από τον τομέα της φιλοξενίας που πέρασε στα 40. Ήταν ένα βιομηχανικό κτήριο τα προηγούμενα χρόνια που είχε εγκαταλειφθεί και τώρα μετατράπηκε σε ένα έργο που δένει αρμονικά με το περιβάλλον, σε σημείο που αναδεικνύει την περιοχή. Οι υπόλοιπες συμμετοχές αφορούν κυρίως στο λεγόμενο collective housing, δηλαδή πολυκατοικίες που παίρνουν πλέον μία άλλη μορφή.Ακολουθούν οι χώροι πολιτισμού.
Τα κτήρια που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος,
σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Πέγκα, Μέλος της Διεθνούς Επιτροπής, ήταν κτήρια που πιθανώς έχουν επαναχρησιμοποιηθεί, κάποια άλλα με κοινωνικό πρόσημο, όσα χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά, αυτά που μπορούν να είναι βιώσιμα, ενώ, όπως είπε, τα περισσότερα από τα 40 που επελέγησαν, διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά και ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους αξιοσύνη και την υψηλή τους αισθητική.
Στις 16 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν οι τελικές πέντε υποψηφιότητες. Τα μέλη της Επιτροπής θα βρεθούν σε αυτά τα πέντε σημεία, όπου θα μιλήσουν και με τους χρήστες και με τους αρχιτέκτονες και στην συνέχεια θα γίνει η επιλογή του πρώτου αρχιτεκτονικού γραφείου και του ανερχόμενου γραφείου.
Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Μάιο σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος