Επτά ημέρες διήρκησε το ταξίδι της 24χρονης Ιουλίας από την Οδησσό μέχρι τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Άφησε πίσω της, όπως και εκατομμύρια άλλοι Ουκρανοί πρόσφυγες, συγγενείς και φίλους.
Η αγωνία για την επόμενη μέρα και τα όσα είδε, δεν κάμπτουν το ηθικό της.
Όσοι Ουκρανοί πρόσφυγες δεν έχουν διαβατήριο έρχονται στο γραφείο του προξενείου τους στην Ελλάδα που έχει στηθεί στον Προμαχώνα. Παραλαμβάνουν ένα πιστοποιητικό του προξενείου και με αυτό ταξιδεύουν στην Ελλάδα.
Στην πιο τρυφερή τους ηλικία, χιλιάδες παιδιά έχουν βγει στον δρόμο της προσφυγιάς. Η Ελλάδα άνοιξε την αγκαλιά της και έχει υποδεχθεί ήδη 2.000.
Σχολεία σε Αττική, Κρήτη, Πελοπόννησο και Ρόδο, φιλοξενούν επίσης στις τάξεις τους μαθητές από την Ουκρανία.
Έλληνες δάσκαλοι που εργάζονταν στην Ουκρανία και επέστρεψαν, βοηθούν ήδη στη διαδικασία ενσωμάτωσης των προσφύγων.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ,ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος