Εν αναμονή των αποφάσεων των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων

Στόχος του υπουργείου παιδείας είναι να ανοίξουν τα σχολεία την επομένη Δευτέρα. Εάν η αρμόδια επιτροπή εισηγηθεί κάτι διαφορετικό μετά την επικείμενη συνεδρίαση της, το θέμα θα επανεξεταστεί, δηλώνει στην ΕΡΤ3 ο  Αλέξανδρος Kόπτσης, γ.γ. του υπουργείου παιδείας.

«Τα παιδιά στο σχολείο είναι ασφαλέστερα από οπουδήποτε αλλού, σύμφωνα και με τα στατιστικά δεδομένα από την αρχή της χρονιάς», τόνισε ο κ. Κόπτσης.

Το υπουργείο Παιδείας, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, φροντίζει να μείνουν ανοικτά τα σχολεία με υγιείς μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ένα η Επιτροπή των ειδικών εξετάζοντας τα δεδομένα, που αλλάζουν από ώρα σε ώρα υποδείξει κάτι διαφορετικό ,όπως τροποποίηση των πρωτοκόλλων, με την λήψη περαιτέρω μέτρων οι επικεφαλής του υπουργείου δηλώνουν έτοιμοι να το ακολουθήσουν. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη εισήγηση. Όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις που αναμένονται τις επόμενες 24-48 ώρες.

Με βάση την έως τώρα τήρηση των πρωτοκόλλων όλα δείχνουν ότι πήγαν καλά. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τα 32 εκατ. Self-test που διενεργήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, ανιχνεύτηκε περίπου το 84% εκείνων που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ μόλις 200 τμήματα στην χώρα, σε σύνολο 89.000, έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, λόγω κρουσμάτων. Αυτό δείχνει πως δεν υπήρχε διασπορά και πως τα συνεχή και πολλά τέστ διασφαλίζουν την υγεία των μαθητών.

«Φυσικά εάν οι ειδικοί εισηγηθούν εντατικοποίηση των ελέγχων και των μέτρων προστασίας το υπουργείο είναι σε ετοιμότητα να το πράξει, και παρά το κόστος των τέστ το σημαντικότερο είναι η ασφάλεια των μαθητών και να παραμείνουν τα σχολεία ανοικτά».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των μαθητών ο κ. Κόπτσης είπε πως έχουν ξεπεράσει το 55% και προκαλεί εντύπωση πως είναι περιζήτητα τα ραντεβού για τους μαθητές του δημοτικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος