Εμβολιασμοί: Στον δρόμο προς την “ελευθερία” και οι ηλικίας 40-44 ετών

Array

Άνοιξε σήμερα 21/5/2021, για τους 40-44 ετών, η πλατφόρμα εμβολιασμού, οι οποίοι μπορούν να εμβολιάζονται με όποιο από τα τέσσερα διαθέσιμα επιθυμούν. H αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνεται χωρίς όριο, καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα. Η  ποινή των 16 ημερών επιβάλλεται σε όσους έχουν αλλάξει ήδη το ραντεβού τους δυο φορές. Οι νέοι  18-29 θα μπορούν να εμβολιάζονται από τον Ιούνιο, όχι όμως με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σχεδιάζονται επίσης ήδη οι εμβολιασμοί και για άτομα κάτω των 18 ετών, από τα μέσα Ιουνίου. Ο εμβολιασμός θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών και άνω, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση.
Για τις ηλικιακές ομάδες 35 – 39 και 30-35,  η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως μετά, αναλόγως με τη ροή εμβολιασμού των 40-44 ετών.

155.000 εμβόλια Johnson &Johnson  αναμένουμε το προσεχές διάστημα και, έως το τέλος Μαΐου, θα έχει εμβολιαστεί καθολικά ο πληθυσμός στα νησιά, εκτός από την Κρήτη που ακολουθεί το Πρόγραμμα “Ελευθερία”.
Μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν γίνει περίπου 5 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση σε 1.064 επιλεγμένα δείγματα που αφορούν στην περίοδο 9 Απριλίου έως 9 Μαΐου 2021. Από τον έλεγχο των 1.064 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 755 δείγματα, με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC) και 233 δείγματα με στελέχη υπό διερεύνηση (Variants Under Investigation – VUI).

Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, επιστρέφουν και οι δραστηριότητες. Ανοίγουν τα θερινά σινεμά, στις 24/5 τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών ΟΠΑΠ Play, στις 28/5 οι συναυλιακοί χώροι και τα θέατρα και στις 31/5 τα γυμναστήρια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΣΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος