Εμβολιασμένοι, αλλά εφησυχασμένοι και απρόσεχτοι στην Ρόδο μεταδίδουν τον ιό

Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα κατά την επαναλειτουργία των σχολείων του Νοτίου Αιγαίου, λόγω της πανδημίας, πλήν της Καλύμνου, όπου όμως τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων του τελευταίου 48ώρου.

Η χρονιά έκλεισε σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στον νομό της Ρόδου, δηλαδή με 637 άτομα σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο και Κάρπαθο, ενώ 949 κρούσματα κατεγράφησαν το 2022.

Παρά τον εμβολιασμό του πληθυσμού, η μετάδοση του ιού στην κοινότητα συνεχίζεται, λόγω της παραμέλησης των μέτρων, όσον αφορά την χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων που πρέπει να τηρούνται. Όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Αθανασίου, ο εφησυχασμός των εμβολιασμένων, που θεωρούν ότι είναι ασφαλείς, αγνοεί το γεγονός ότι ο εμβολιασμός δεν αποτρέπει την μετάδοση. Επίσης σημειώνει ότι οι περισσότεροι έχουν την εσφαλμένη πεποίθηση – νοοτροπία ότι ο ιός αφορά τους άλλους και όχι τους ίδιους.

Το ευχάριστο είναι ότι στην ΜΕΘ του νοσοκομείου της Ρόδου δεν υπάρχει κάποια νέα εισαγωγή, ενώ στην μονάδα covid φιλοξενούνται 25 άτομα, τα περισσότερα ανεμβολίαστα.

Ο Γιάννης Παπαδομαρκάκης, προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου, σημειώνει ότι τα κρούσματα στην περιφέρειά του είναι περιορισμένα σε 25 μαθητές και 17 εκπαιδευτικούς. «Σήμερα προσελήφθησαν 15 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που θα παρουσιαστούν έως την Παρασκευή, προκειμένου να καλύψουν προϋπάρχοντα κενά, ενώ άμεσα αναμένονται και άλλοι που θα τοποθετηθούν σε σημεία, όπου απουσιάζουν εκπαιδευτικοί λόγω covid».  Σύμφωνα με τον κ. Παπαδομαρκάκη, οι νεοπροσληφθέντες θα τοποθετούνται βάση των ημερησίων αναγκών των σχολείων, όταν και όπου σημειώνονται κρούσματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος