Ελομίδα Βισβίκη: “Δεν μας λείπουν τα καλά  μυαλά” (Video)

Η δημιουργός της Weavmusic Ελομίδα Βισβίκη μίλησε στην εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3 για την απόφασή της να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά και για το αν οι τεχνολογικές εταιρείες μπορούν να βρουν καταρτισμένο ανθρώπινο κεφάλαιο στην Ελλάδα.

Η Weavmusic με τη βοήθεια της τεχνολογίας (processing, remixing) προσαρμόζει την ταχύτητα και το ρυθμό ενός τραγουδιού ανάλογα με την κίνηση του ακροατή, “σαν να είναι μπροστά μας ο καλλιτέχνης και να παίζει για μας” όπως είπε η κ. Βισβίκη. Αν κινούμαστε γρήγορα ή αργά, το τραγούδι συγχρονίζεται, σε ένα εύρος 60 έως 240 beats per minute. 

Η εταιρεία ξεκίνησε από Λονδίνο, μετά στη Νέα Υόρκη, και στη συνέχεια αποφάσισε να δημιουργήσει ένα τεχνολογικό hub, με μια ομάδα που ασχολείται με μεγάλο κομμάτι της τεχνολογίας της εταιρείας.

Κάθε Έλληνας θέλει να έλθει πίσω, αν έχει ευκολία να έχει τη δουλειά του και τη ζωή του, απάντησε η κ. Βισβίκη στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα. Αφορμή ήταν ο κορονοϊός και η καλή διαχείριση της κρίσης από τη χώρα μας. Όπως είπε τόσο η η ίδια όσο και ο συνιδρυτής της εταιρείας και δημιουργός του Google Μaps Λαρς Ράσμουσεν είχαν συνεργαστεί με αξιόλογους Έλληνες στο εξωτερικό. “Δεν μας λείπουν τα καλά  μυαλά αλλά το φορμάτ να τα εκπαιδεύσουμε σωστά” ανέφερε η κ. Βισβίκη.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=oMahCCsKiNc[/embedyt]

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος