Έλληνες γιατροί του εξωτερικού μιλούν στην ΕΡΤ3 για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά

Σε 230 ανήλθαν τα κρούσματα ηπατίτιδας, κι άλλα 50 βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης  σε όλο τον κόσμο, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να χαρτογραφεί 20 χώρες αναφοράς τους, κυρίως στην Ευρώπη, ενώ και στον Παναμά ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη ότι ένα δίχρονο αγοράκι νοσεί, ευτυχώς εκτός κινδύνου.
Τα σκήπτρα με 160 περιστατικά κρατά η Μεγάλη Βρετανία, ακολουθεί η Αμερική με 31 , 13 εντοπίστηκαν στην Ισπανία και 12 στο Ισραήλ, 2 στην Αυστρία και μόλις ένα στη Γερμανία, όπου το θέμα κυκλοφορεί στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων ή στα ειδικά νέα για τους επαγγελματίες υγείας.

Στην Αυστρία, δύο παιδιά νοσηλεύονται στο Κρατικό Νοσοκομείο της Βιέννης, το Νοσοκομείο της Αγίας Άννας, τα οποία εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερικά: διάρροια κοιλιακούς πόνους εμετούς, είχαν πυρετό και ιδίως ίκτερο. Αυτά τα παιδιά είναι κάτω των 10 ετών, δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν περάσει κορονοϊό, δηλαδή έχουν αντισώματα.  Ένα εξ’ αυτών είναι θετικό στο αδενοϊό.

Με τους γονείς εύλογα θορυβημένους και την επιστημονική κοινότητα σε επαγρύπνηση, τα αίτια των φλεγμονών του ήπατος όσο κι η συσχέτισή τους με τον κορονοϊό παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

Ο Καθηγητής της Παιδιατρικής, Επικεφαλής του Πανεπιστημίου στο Ίνσμπουργκ έχει πει στους γονείς ότι το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να παρατηρούν πολύ καλά τα παιδιά τους και κυρίως να τα κοιτάνε στα μάτια.
Δίνονται ακόμη οδηγίες στους γονείς να κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά, να τηρούν τις συνθήκες υγιεινής, να πλένουν καλά τα χέρια και να κρατάνε τις αποστάσεις σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος