Έλενα Ράπτη για το Τουρισμός για Όλους: «Πρώτη φορά μέριμνα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με αυξημένα ποσά επιχορήγησης»

«Στο υπουργείο Τουρισμού συνεχίζουμε την κυβερνητική προσπάθεια για έμπρακτη και στοχευμένη στήριξη των Ελλήνων πολιτών, πιστοί στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Προχωρούμε φέτος στον επανασχεδιασμό του προγράμματος ‘Τουρισμός για Όλους’, με κοινωνικά χαρακτηριστικά, βελτιώνοντάς το προς όφελος των δικαιούχων του, άλλα και του ελληνικού τουρισμού συνολικά».

Αυτό τονίζει σε δήλωσή της η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, με αφορμή την κοινή υπουργική απόφαση κατάρτισης του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024» που υπέγραψε σήμερα η αρμόδια υφυπουργός Τουρισμού, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νικόλαο Παπαθανάση, τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιο Πετραλιά, και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτριο Παπαστεργίου.

Όπως τονίζει στην δήλωσή της η κ. Ράπτη, με την άυλη χρεωστική κάρτα που χορηγεί το πρόγραμμα, το υπουργείο διευκολύνει, τόσο τους δικαιούχους που θα μπορούν να την εξαργυρώσουν μέχρι και τις 31.12.2024, όσο και τους Έλληνες ξενοδόχους που πληρώνονται άμεσα.

«Τέλος, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, παρέχουμε για πρώτη φορά ειδική μέριμνα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και προχωράμε στην ένταξη νέων κατηγορών με αυξημένα ποσά επιχορήγησης για εξαργύρωση» σημειώνει η υφυπουργός.

Σε χρονικό διάστημα που ακολουθεί από την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης, θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες των αιτήσεων και θα προσκληθούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος